Zeilteam Impuls wint Sprinta sport Eurobokaal

Zeilteam ImpulsHet jaarlijkse Sprinta Sport klasse evenement werd dit jaar in Gromitz aan de Oostzee gevaren. Met 16 boten aan de start weer een redelijk start veld in een regio waar niet zo veel Sprinta's meer actief zijn.
Het Zeilteam Impuls uit Weteringbrug was in topvorm en nam na een mooi serie van 5 x 1e, 2 x 2e en 1 x 8e de bokaal weer mee naar huis.

Reactie van schipper Cock Baas was als volgt:

We hebben dit jaar al vrij veel gevaren met veel wind, en na vorige week windkracht 6 met buien bij de ¼ ton cup in Lelystad schrokken we niet van een goede 5 bf hier op de Oostzee. Wel erg wennen aan de golven maar we hebben als team perfect gevaren en geen fouten gemaakt.
En zelfs als we wat klem zaten bij de start konden we vrij snel naar voren varen en door goede boot handeling bij elke wending en boei veel meters winst pakken. En dat is prettig varen.

Erg jammer dat op de eerste dag 2 boten met grote schade het water moesten verlaten. Probleem was volgens Cock vooral dat de bemanningen nog niet op elkaar ingespeeld waren en het door de sterke wind best moeilijk varen was. En dan is een foutje snel gemaakt.

De andere Nederlandse boot van Rienko de Kraker uit Zeewolde kwam duidelijk een mannetje te kort doordat zij met zijn drieën voeren en moesten tevreden zijn met een negende plaats.

De rest waren allemaal Duitse Sprinta's uit allerlei regio's maar opvallend was dat er van de Sorpesee 5 boten waren.

We gaan in 2014 met de Sprinta’s proberen bij de laatse 3 dagen van delta week aan te sluiten om daar ons klasse evenement te varen.We zijn al druk met de voorbereidingen.

Meer info foto's en filmpjes zijn te zien op de 2 Sprinta site's spinta-sport.nl of .de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: