Guido Sol en Kristina Gründken Wereldkampioen Flying Junior

Guido Sol en Kristina GründkenHet Wereldkampioenschap Flying Junior 2013 is gewonnen door Guido Sol (NED) met zijn Duitse bemanning Kristina Gründken. Op de Dümmersee (Duitsland) wisten zij onder andere drievoudig Wereldkampioen Peter Wanders achter zich te houden.

Wisselende omstandigheden
Na de meting en practice race begon het WK op maandag zonder wind. Dinsdag en woensdag zijn er onder perfecte omstandigheden in totaal 7 wedstrijden gevaren, waarvan Guido en Kristina er 4 winnend wisten af te sluiten. De laatste twee dagen waren onder tropische omstandigheden weer dagen van wachten, proberen te starten, afbreken en uitstel. Meer wedstrijden bleken niet meer mogelijk. Dit had als gevolg dat Guido Sol en Kristina Gründken in de NED 1341 na hun Europese titel in 2012 nu ook Wereldkampioen FJ zijn.

Nederlandse prestaties
Van de overige Nederlandse teams wist het team van Hylke Sasse en Jori Vermeij, ondanks materiaal pech in de derde race, beslag te leggen op de vijfde plek. Wereldkampioen 2011 Rolf de Jong, ditmaal met zijn zeer jonge zoon Hugo, presteerde zeer goed met een 6e plaats overall. De Duitse Jan Wanders en zijn Nederlandse bemanning Juul Wigman waren op de 10e plek het beste jeugdteam.

1. NED 1341, Guido Sol en Kristina Gründken (12 ptn)
2. GER 361, Peter Wanders en Robin Driessen (18 ptn)
3. GER 381, Norbert Riffeler en Gudrun Korsmeier-Riffeler (28 ptn)
4. GER 362, Heiko Riffeler, Claudia Riffeler (30 ptn)
5. NED 1419, Hylke Sasse en Jori Vermeij (40 ptn)
6. NED 961, Rolf de Jong en Hugo de Jong (45 ptn)
10. GER 376, Jan Wanders en Juul Wigman (58 ptn)

De Klasse De Flying Junior is in 1954 ontworpen door Uus van Essen en Coen Gülcher als kleinere en goedkopere variant op de eveneens door hun ontworpen Flying Dutchman. Sinds 1971 is deze open 2-mans boot een Internationale klasse waarin o.a. in Europa, USA en Japan veel gevaren wordt door zeilers variërend van 8 tot 85 jaar. De belangrijke Coen Gülcher Memorial Regatta, vindt dit jaar plaats op de Loosdrechtse plassen van 19 tot 20 oktober. Hier zullen de kersverse Wereldkampioenen zich wederom meten met de andere Belgische, Duitse, Luxemburgse en Nederlandse zeilers.

www.nfjo.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: