7de CR Trophy, waar deelnemen belangrijker is dan winnen!

CR trophyOp 7, 8 en 14 september blaast straks de Belgische CR-vloot verzamelen in Blankenberge voor de jaarlijkse hoogmis van de cruiser-racer familie, onder auspiciën van de plaatselijke RSYB.

De gratis T-shirts liggen nu al op de deelnemers te wachten, en gezien de brouwers van een zot Brugs bier het evenement mee steunen, zit de sfeer er nu al in. De CR-hogepriesters van dienst hebben voor ons zeilende engeltjes een leuke viering in elkaar gestoken: na de races (het obligate deel van het programma…) blaast de gemeenschap op zaterdagavond 7 september het vuur in de barbecue, en schuiven we op zaterdag 14 september aan tafel voor een Breugheliaans festijn.

De zot van Brugge zorgt er die beide avonden wel voor dat uw engelen-maskers snel zullen afvallen, zodat u vrij en vrank uw vertrouwde duivels weer kan ontbinden. Vorig jaar bleef de deelnemer-teller steken op 40 schepen, maar nu gaat de RSYB resoluut voor de kaap van 50 schepen. Inschrijven voor de vieringen kan u online, via www.blanksailing.be Daar kan u nu al de wedstrijdbepalingen en andere documenten vinden.

Ligplaatsen zijn gratis (van een week voor tot een week na de wedstrijd), het stoelgeld is vastgelegd op 30 EUR per boot.

Nieuwe bekeerlingen tot de CR-religie worden wel verwacht om via www.cruiserrating.be een maagdelijk CR-certificaat voor hun boot aan te vragen. Ook oude bekeerlingen die door toedoen van broeder Al Zheimer vergeten zijn om hun certificaat te vernieuwen, kunnen langs deze weg boete doen.

De gulle sponsors LM bouw, Montaco, Maes, Wittevrongel Sails, North Sea Boating, Varen en Brugse Zot hebben bij deze hun aflaat al veilig gesteld: voor iedereen prijs! De CR Trophy is voor de Blankenbergse zeilgemeenschap een bekroning van een leuk zeilseizoen, waarop ze graag gelijkgezinde beoefenaars uitnodigt, Hiervoor krijgen ze alle steun van de drie lokale zeilclubs én het stadsbestuur van Blankenberge. Men zegge het voort…

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: