Breskens Sailing Weekend 2013 preview

Breskens Sailing Weekend 2013 previewOp vrijdag 30 augustus 2013 wordt het startschot gegeven van een nieuw Gaastra Breskens Sailing Weekend. De editie van dit jaar zal het laatste weekend van augustus (30,31 augustus en 1 september) vullen. Een weekend vol zeilspektakel en Zeeuws-Vlaamse gezelligheid liggen in het vooruitschiet in Breskens.

Het Gaastra Breskens Sailing Weekend is ondertussen al jaren vaste prik voor de Nederlandse topzeilers en ook dit jaar staat het als vaste datum in hun agenda als één van de grootste zeilevenementen van het zeiljaar. De wedstrijd trekt elk jaar tientallen schepen en vele bezoekers naar dit deel van de Noordzeekust voor een enerverend zeilweekend. De onvoorspelbare wateren van Breskens zorgen voor het boeiende en grillige wedstrijdverloop waar het Gaastra Breskens Sailing Weekend om bekendstaat. Ook zorgt de ‘Bressiaanse’ gezelligheid voor een goede, aangename sfeer voor de bezoekers op de kant.

Open Nederlands Kampioenschap IRC
Net zoals vorig jaar zal het Gaastra Breskens Sailing Weekend opnieuw het toneel zijn van het gevecht om de Nederlandse Titel IRC tijdens het Open Nederlands Kampioenschap IRC. De wedstrijden in deze handicapklasse zullen weer voor veel spektakel zorgen in de wateren van Breskens. De nieuwe J/111 internationaal erkende klasse vaart niet alleen hun eigen boot voor boot wedstrijd, maar in het IRC 1 veld ook voor het Nederlands kampioenschap.
De Swan 45's hebben hun eigen start en hun eigen wedstrijd.

De CR klassen
Het zijn niet alleen de topzeilers in de IRC boten die in Breskens voor spektakel zorgen. De bemanningen van de cruiser racer klassen kunnen er ook wat van. De bemanningen van familie en vrienden varen veelal al jarenlang samen en zijn zodoende ervaren, goed op elkaar ingespeeld en kennen hun boot goed. Gewoon goede zeelui die elkaar geen meter zullen gunnen. Ze zouden zich best kunnen meten met de mannen en vrouwen op de IRC boten, echter de boot is anders gemeten. Vandaar een aparte klasse.

Deelname
Geïnteresseerde zeilers kunnen zich via de homepage van onze website www.breskenssailing.org inschrijven voor de wedstrijden. Het inschrijfformulier is te vinden onder het kopje ‘Race Entry’. De Notice of Race van deze editie van het Gaastra Breskens Sailing Weekend staat ook op de website. De wedstrijdbepalingen komen zoals gewoonlijk twee weken voor het evenement op de site.
Mocht er nog meer informatie nodig zijn neem dan contact op met het secretariaat secretariaat@breskenssailing.org .

Tekst: Jessy de Cooker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: