Breskens Sailing Weekend: winnaars zijn bekend

Breskens Sailing WeekendDe tiende editie van het Gaastra Breskens Sailing Weekend is volgens de wedstrijdorganisatie succesvol verlopen. De bekende zeilwedstrijd in Breskens kende louter goed weer, wat leidde tot een competitieve wedstrijd vol zeilspektakel.

Vrijdag: gretige zeilers op de eerste dag
Een waterig zonnetje begeleidde de zeilers vrijdagochtend naar de start van de Breskense wedstrijd. De vloot, bestaande uit ervaren en internationale zeilers, stond volledig voorbereid aan de start en klaar voor een weekend vol zeilspektakel. Een van de zeilers was zo gretig dat hij de stroom onderschatte en het startschip aanvoer. Deze start bleek geen opmaat voor de verdere wedstrijden. De zon zorgde voor aangenaam zeilweer, terwijl de zeilers zorgden voor een spannende wedstrijd.

Zaterdag: de eerste uitvallers
Zaterdagmorgen stonden er bij het buitenvaren angstige blikken op de gezichten van de zeilers. Een regenfront geselde Breskens ten tijde van de start van dag twee van het zeilweekend. Het slechte startweer maakte meteen slachtoffers. Zes boten moesten tijdelijk of definitief de strijd staken, maar naarmate de middag dichterbij kwam, klaarde de lucht boven de Breskense wateren wat zorgde voor opnieuw een prachtige zeildag.

Zondag
‘Het was weer veel van hetzelfde’, zegt voorzitter Roy van Aller over de laatste dag van het Gaastra Breskens Sailing Weekend. ‘In tegenstelling tot de afgelopen jaren waren we dit jaar gezegend met het weer.’ Van Aller vindt ook dat de zeilers beter zeilden: ’Net als met tennissers moeten zeilers eerst een paar dagen zeilen om in een bepaald ritme te komen. Je kon op deze laatste dag zeker zien dat de zeilers steeds meer op elkaar ingespeeld raakten, wat weer goed was voor de competitie.’

Zeeuws succes op eigen water
Een ding is tijdens het Gaastra Breskens Sailing Weekend wel gebleken: Zeeuws-Vlaanderen is nog altijd een zeilbolwerk om rekening mee te houden. In de verschillende klassen was er veel Zeeuws succes. De IRC 1 werd geregeerd door kapitein Piet Vroon en zijn Tonnerre de Breskens 3, maar hij werd op het podium geflankeerd dooreen andere Zeeuwen: Astrid de Vin met de Il Corvo.

Foto’s, uitslagen en volgend jaar
De uitgebreide uitslagen zijn te vinden op onze site: breskenssailing.org. Onder het kopje ‘Results’ zijn alle gedetailleerde resultaten terug te vinden. Ook sfeerimpressies van elke dag staan op onze internetsite. Volgend jaar is er natuurlijk weer een nieuwe editie van het Breskens Sailing Weekend. Zoals vanouds zal het laatste weekend van augustus, volgend jaar 29, 30 en 31 augustus, het toneel zijn van ons zeilweekend.

De eindwinnaars:
NK IRC 1: Tonnerre de Breskens 3 van Piet Vroon
NK IRC 2: Havoc van Frans van der Heijden
NK IRC 3: Triple J van Jeroen van de Velden

CR 1-2: Andiamo van R. Vercammen
CR 3-4: Salty Dog van Rene Bollen

Swan 45: Samantaga van Van Heurck
J/111: Xcentric Ripper van John van der Starre

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: