Winnaars Woensdagavond Competitie Naarden bekend

Woensdagavond Competitie NaardenNa 21 wedstrijden zijn de beste zeilers van de Roei en Zeilvereniging Naarden afgelopen woensdag bekroond met een podiumplaats. In drie klassen streden 41 schepen voor eremetaal. Bij de J80-klasse had Bernard Holsboer met zijn Juul de beste overall score. In de sportbotenklasse was het Sjoerd Wayenburg met zijn X-79 ‘Blue Box’ die stevig op de eerste plek stond. Bij de kajuitjachten ging de Spoom van Leo Loman (Waarschip ¼ ton) ervandoor met de hoogste podiumplaats.

Buiten de Woensdagavond Competitie vielen veel wedstrijdzeilers uit Naarden ook tijdens andere regatta’s in de prijzen. Er werden onder meer podiumplaatsen gevaren op de Grevelingencup, Eenzame Noord Race, Almere Regatta en onlangs nog op de 24 uurs Zeilrace.

Alle winnaars Woensdagavond Competitie NaardenAlle winnaars Woensdagavond Competitie Naarden

Voor volgend jaar heeft de wedstrijdcommissie ten doel gesteld om nog meer boten aan de start te krijgen. ‘Veel booteigenaren weten niet van het bestaan van de competitie. Bovendien is het een leuke kennismaking met wedstrijdzeilen en zeil je gegarandeerd elke week een paar uurtjes.’, aldus de wedstrijdcommissie.

Ook de klasse-indeling, de goede faciliteiten van Jachthaven Naarden en de gezellige aftersail in clubhuis ’t Behouden Huys maken de Woensdagavond Competitie aantrekkelijk voor alle zeilers.

Bekijk hier de volledige uitslag van de Woensdagavond Competitie 2013:
www.rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/wac/wac-uitslagen-2013.html

Tekst: Floris Cornelissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: