Enno Kramer en Ard Geelkeren opnieuw Nederlands Kampioen Flying Dutchman

Enno Kramer en Ard GeelkerenOnder moeilijke omstandigheden, met voornamelijk licht weer, werden in totaal 6 wedstrijden gezeild. De regerend Wereld- en Nederlands Kampioen Enno Kramer/Ard Geelkerken wisten met een knappe reeks wederom de wimpel in ontvangst te nemen.

Dit kampioenschap kregen zij o.a. te maken met de voormalige meervoudige kampioenen Bas en Marc van de Pol, die ondanks zeer weinig zeil uren knap tweede wisten te worden, gevolg door het team Harold Wijgers en Niels Kamphuis.

Het veld bestond uit totaal 28 boten, waaronder 6 Duitse FD teams, waaruit blijkt dat de klasse nog altijd springlevend is! De zeilers hadden regelmatig moeite hadden met de draaiende wind en het omzeilen van ondiepten op de Grevelingenmeer.

Het Kampioenschap werd dit jaar gezamenlijk met de Contender en Efsix klassen vanuit Bruinisse op het Grevelingenmeer verzeild, onder de bezielende leiding van het comité van Hollandia uit Medemblik. Het comité had dan ook zijn handen vol om de banen goed uitgelegd te krijgen, maar slaagden hier zeer goed in.

Voor volgend jaar is de FD klasse voornemens om het Kampioenschap op het Sneekermeer te verzeilen, zodat de Friezen ook weer eens van dichtbij een vloot FD’s over het water kunnen zien vliegen.

Meer informatie vindt u op, de binnenkort vernieuwde, website: www.sailfd.com
Ook kunt hier meer lezen over de mogelijkheden voor het zeilen in de promoboot van de FD klasse!

Tekst: Gijs van Daal

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: