Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen grootste ooit

Nederlands Studenten Kampioenschap ZeilenOp 4, 5 en 6 oktober 2013 vindt het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen (individueel) weer plaats in Heeg. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd door leden van de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday. Het aantal inschrijvingen blijft maar groeien, er zijn inmiddels al 73 teams aangemeld en dit betekent dat het NSK Zeilen 2013 groter dan ooit is.

De meeste leden komen van studenten zeilverenigingen, maar dit jaar komen ook een hoop inschrijvingen van zeilscholen. Als bestuur van het NSK Zeilen 2013 hadden we ruimte voor 55 teams. We hebben dit al uit kunnen breiden naar 64 teams en zijn hard aan het werk om hier 70 teams van te maken. We huren extra valken bij Ottenhome en proberen zoveel mogelijk slaapplekken te regelen bij StayOkay Ït Beaken" in Heeg.

Wij als organisatie zijn niet de enige die hard aan het werk moeten om zoveel mogelijk teams mee te kunnen laten doen, ook Watersport Vereniging Heeg (WSH) moet wat aanpassingen doen. De baan zal groter worden gemaakt, de wedstrijdbepalingen moeten worden aangepast en er moeten extra rescues worden ingezet. De wedstrijd zal bestaan uit 5 races in poules. Na 3 wedstrijden wordt er een verdeling gemaakt in een gold- en silverfleet.

's Avonds gaat het programma gewoon door. Verschillende DJ's en de band Animal Antics zullen ervoor zorgen dat er 's avonds ook mooie feestjes worden neergezet.

Meer informatie over het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen vind je op www.nskzeilen.com

Tekst: Maaike van der Hoek

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: