ISAF wijst beroep af van Dirk de Ridder

Dirk de RidderOp 9 september ontving het ISAF het dringend verzoek tot beroep van Dirk de Ridder (NED) in verband met zijn uitsluiting van de 34ste America's Cup onder Racing Rule of Sailing 69. Het ISAF heeft op 12 september het beroep afgewezen omdat uitsluiting door RRSAC 69 ( Racing Rule of Sailing America's Cup) 69 niet onder het ISAF valt. Alleen wanneer een nationale autoriteit (lees verbond) of het ISAF deze uitsluiting uitspreekt kan men in beroep gaan.

Het ISAF meldt erbij dat de uitspraak van de International Jury van de America's Cup “final and binding” is volgens Article 15.13 van het 34ste America's Cup protocol . Met andere woorden er is geen beroep mogelijk.

In het kort: Het ISAF verklaart zich onbevoegd en wijst het beroep van Dirk de Ridder af.

Lees ook:
www.clubracer.be/2013/9/9/dirk-ridder-dient-verzoek-beroep-bij-isaf
www.clubracer.be/2013/9/8/verweer-advocaat-dirk-ridder-inzake-schorsing…
www.clubracer.be/2013/9/4/dirk-ridder-uitgesloten-deelname-aan-34ste-am…

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: