Funrunner zeilt snelste gecorrigeerde tijdens zware Hooikist Race 2013

Hooikist Race 2013De Hooikistrace 2013 was een groot succes ondanks het slechte weer. Vijfendertig boten hadden zich ingeschreven, verdeeld over drie klassen. En dat is twee keer zoveel als vorig jaar. Opvallend was de X-79 klasse. Acht X-yachts uit Nederland en Duitsland streden om de beste tijd. De Lunatix van Arjen de Bruin ging uiteindelijk als eerste over de streep.

In elke klasse werden er prijzen uitgereikt, maar de Hooikist gaat traditiegetrouw naar de Naardse zeiler met de snelste (gecorrigeerde) tijd overall en dat was de Funrunner (Tirion 21) van Adriaan van Vollenhoven. Zijn naam komt op de Hooikist in het clubhuis van Roei- en Zeilvereniging Naarden.

De Funrunner was uiteraard ook snelste in zijn klasse (SW-2). In de SW-1 klasse werd Michael Brouwer met zijn Pion ‘Pura Vida’ eerste.

Door het slechte weer werd de tweede wedstrijd afgelast. Een goede beslissing van de wedstrijdleiding. Niet veel later trok de wind aan tot 30 knopen en werd het erg druk op kanaal 16. Hierdoor begon de after sail iets vroeger dan gepland maar was daardoor niet minder gezellig. Onder het genot van een biertje, kibbeling of bitterbal werden de prijzen verdeeld.

De wedstrijdcommissie kijkt tevreden terug op een ‘zeer geslaagde editie’. “Voor volgend jaar zijn we al in gesprek met meerdere partijen. Wij hopen volgend jaar naast de X-79’s ook voor de Albin Vega’s, Quart tonners, Pion en Tirions eenheidsklassen te kunnen bieden.”, laat de ambitieuze wedstrijdcommissie weten.

Volledige uitslag op: www.rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/hooikist-race/uitslag-hooikist-race-2…

Tekst: Floris Cornelissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: