Match point voor Emirates Team New Zealand in de 34ste America's Cup

America's CupEmirates Team New Zealand (ETNZ) heeft nog één winnende wedstrijd nodig in de 34ste America's Cup na de overwinning in Race 11. De Kiwi's namen de leiding vanaf de start en kon deze verdedigen tot het einde van de race.

Oracle Team USA gaf zich niet gewonnen want ze bleven aanvallen tot het einde van de race. Aan het laatste merkteken konden ze hun achterstand zelfs beperken tot enkele meters. De Kiw's hadden echter het voordeel dat ze maar één gijp moesten maken aan boei 4 en Oracle Team USA had twee manoeuvres nodig om deze te ronden.

Emirates Team New Zealand ligt nu comfortabel aan de leiding met een 8-1 score en heeft nog één overwinning nodig, terwijl Oracle Team USA nu acht opeenvolgende wedstrijden moet winnen. Volgens mij is dit een onmogelijke opgave als je ziet hoe evenwaardig het niveau van de boten en bemanning zijn.

Race 12 staat vanavond om 22u10 op het programma (onze tijd).

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: