Hette van der Zwaag en Johan Weissenbach Nederlands kampioen Valk

Hette van der Zwaag en Johan WeissenbachAfgelopen weekend is op de Vinkeveenseplassen het NK Valk gezeild. In een weekend vol met zon, goede wind, mooie wedstrijden, lekker eten en gezelligheid streden 41 Valken om de titel. Na drie selectie wedstrijden op vrijdag, was de indeling van de gold en silver fleet bekend.

In de goldfleet was alles nog mogelijk op de laatste dag. De 45 van Menno Huisman en Marcel van der Kooi en de 753 van Hette van der Zwaag en Johan Weissenbach voerden de lijst aan met 10 punten, gevolgd door de 844 van Fred Schaaf en Klaas van der Spek en de 627 met Wouter Molenaar en Frans Dagelet met beide 23 punten!

De slot race begon traditioneel in het startgebied met een serie rondes om het startschip van de 45 jagend achter de 753 aan. In de voorlaatste race was al een kleine voorsprong genomen door de Team Huisman/van der Kooi maar ze lieten elkaar niet los! In het laatste rak sloeg het noodlot toe, een paar honderd meter voor de finish kwam de gaffel van de 45 naar beneden waardoor de bemanning van de 753 de wedstrijd kon uitvaren en de titel Nederlands Kampioen verdiende.

Start Nederlands kampioenschap Valk 2013Start Nederlands kampioenschap Valk 2013

Goldfleet
1e 753 - Hette van der Zwaag en Johan Weissenbach
2e 45 - Menno Huismand en Marcel van der Kooi
3e 627 - Wouter Molenaar en Frans Dagelet

Silverfleet
1e 817 - Mark van Rhijn en Frank van Schaik
2e 82 - Maarten de Groot en Sipko Visser
3e 356 - Bart Kraan en Joost van den Hondel

Tekst en foto: Hero Hettinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: