F18 titanenstrijd verwacht in Medemblik

Patrick DemesmaekerRuim 30 Formule 18 catamarans uit zes verschillende landen hebben zich inmiddels ingeschreven voor het ONK in Medemblik. Titelverdediger Oscar Zeekant zal er dit jaar met Sanne van Hek alles aan doen deze te prolongeren. Een eenvoudige opgave zal het in ieder geval niet worden. Dit hele seizoen laten Jorden Veenman en Frank de Waard hun zeilkunsten zien door meerdere evenementen op hun naam te schrijven. Wellicht gaan Mitch en Jordi Booth er met de overwinning vandoor of weet Patrick Demesmaeker voor een verrassing te zorgen?

De Formule 18 klasse maakt zich op voor een mooi gevecht op het water dit weekend. Met een windvoorspelling van zo’n 8-10 knopen zal het op een tactisch schaakspel op het water aankomen. De Nederlandse en buitenlandse topteams zijn in ieder geval aan elkaar gewaagd.

Titelkandidaat Frank de Waard licht toe: “We zijn erg blij om te zien dat er weer een groot deelnemersveld aanwezig is in vergelijking met eerdere events dit jaar. We gaan onze concurrenten de eerste race goed in de gaten houden, onze tactiek passen we daar vervolgens op aan. Doelstelling is zondag het podium te mogen beklimmen.”

Aanstaande zaterdag om 13:00 uur zullen de races voor het regatta center in Medemblik van start gaan. Via de website van de Delta Lloyd Open Dutch Championship kunnen de uitslagen direct worden gevolgd.

Website Delta Lloyd Open Dutch Championships: www.deltalloydodc.org
Website F18 Nederland: www.F18.nl

Foto’s en tekst: Jasper van Staveren

Labels

Auteur:

  • Jasper van Staveren

    Jasper van Staveren, Jappie voor de zeilvrienden, is professioneel watersportfotograaf en specialist in online communicatie, Public Relations en Social Media. Binnen de zeilwereld kent men hem als voordekker binnen de verschillende ORC klassen, maar ook op het 'voordek' van een R.I.B. gewapend met zijn Canon camera. Al meerdere jaren schrijft hij voor ClubRacer met als specialisme de catamaran scene.

Voor u geselecteerd: