ONK in Medemblik kent geslaagde eerste dag voor de Nederlandse kernploeg

ONK in MedemblikNaast de heren Postma, van Schaardenburg en Heiner verschenen vanochtend ook de 470 dames van de Delta Lloyd Kernploeg aan de start van het Delta Lloyd ONK in Medemblik. Zowel voor de 470 dames als voor RS:X talent Kiran Badloe is het flink omschakelen na hun deelname aan het WK Test Event in het warme Santander. Er stond voldoende wind om alle geplande wedstrijden te varen. Een geslaagde eerste dag van het ONK in Medemblik!

Rutger van Schaardenburg aan de leiding
Na drie wedstrijden gaat Rutger van Schaardenburg aan de leiding in de Laser klasse, hij werd vandaag twee keer eerste en een keer zevende. Kernploegzeiler Nicholas Heiner had vandaag niet zo’n goede dag. Hij startte in race twee te vroeg met een zwarte vlag en kreeg vervolgens in race drie een protest aan zijn broek. Hij staat nu op plaats 31.

Omschakelen voor de zeilers die net uit Santander komen
Windsurfer Kiran Badloe is net terug uit Spanje waar hij het WK Test Event in Santander heeft gevaren, maar besloot toch om ook op het ONK te starten. Badloe: “Het is hier een stuk frisser dan in Santander, dat is wel even wennen. Maar ook wel weer leuk om even in eigen land te varen.”

De 470 dames Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen delen deze mening. In warme kleding stonden ze gisteravond in het donker al hun boot op te tuigen. In de 470 varen op het ONK zowel dames als herenteams mee, het klassement wordt op dit moment aangevoerd door Kyranakou en van Veen.

Postma gebrand om te winnen
De Finn zeilers, waaronder Pieter-Jan Postma kwamen pas tegen half 7 van het water. Postma deed vandaag wat hij graag de rest van het weekend ook zou doen: winnen. Hij is gebrand om de titel te pakken dit weekend.

Thierrry Schmitter weer snel gewend
In de paralympische 2.4mR voert bronzen olympisch medaillewinnaar Thierry Schmitter het klassement aan, het went snel in de boot. Sonar zeilers Mischa Rossen en Marcel van Veen varen het ONK als training en hadden een mooie dag op het water. Rossen had in de tweede race vandaag materiaalpech, de klem van zijn fokkeval kwam uit de vloer omhoog waardoor het hele zeil naar beneden kwam. “Uiteindelijk ben ik nog wel gefinished maar ik lag vijfde op dat moment dus dat was net even jammer. De laatste pot was ik wel weer derde.”

Kijk voor de overige resultaten op: www.deltalloydodc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: