WAR avondwedstrijden: Biscaya en Moshulu eindigen gelijk

WAR avondwedstrijdMet name in de ORC-2 stond er nog veel op het spel. Zowel de Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen) als de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) konden nog met de eindoverwinning aan de haal gaan. Vanwege hun sterke optredens de laatste weken was de Biscaya favoriet. De Moshulu had een overwinning nodig om te winnen.

De Bisaya maakte er een tactisch spel van door de Moshulu niet uit het oog te verliezen. Uiteindelijk finishte de Moshulu 12 seconden voor de Biscaya. Voor de Biscaya voldoende om op berekende tijd als winnaar uit de bus te komen. In het eindklassement eindigden beide boten gelijk met ieder 15 punten. Hoe spannend kan het zijn.

ORC-1 (12 boten start & finish)
Met zijn 7e overwinning dit jaar eindigde de Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) als 2e in het eindklassement. Eindwinnaar GfK ( First 40.7R; Bob Nijk) werd tweede. De strijd om de 3e plaats in het eindklassement is gewonnen door de Sea’s Out (Salona 37 van Fedde Andela).

ORC-2 (8 boten gestart & 7 gefinisht)
Dat de strijd in de ORC-2 niet alleen tussen de Biscaya en de Moshulu ging, maar ook om de plaatsen 4 t/m 6 serieus werd gestreden, bleek wel uit de voorbereiding van de Bubbels. Om hun 4e plaats veilig te stellen stelde de navigator vorige week voor om vroeg in de haven te komen en alvast wat te oefenen. Ze hebben inderdaad geoefend, maar zonder hun navigator. Deze kwam ver na de afgesproken tijd opdraven en miste dus zowel de training als de wedstrijd. Dat ze in het donker op weg naar de finish ook nog een boei aan de verkeerde kant passeerden maakte hun avond nog meer teleurstellend. Hun 4e plaats kwam evenwel niet in gevaar. De concurrenten bleven op achterstand.

ORC-3 (10 boten start & finish)
Met haar 9e overwinning dit jaar bewees de White Hawk (First 31.7; Sybout Hiemstra) duidelijk de sterkste te zin in de ORC-3. Concurrent Maatskip (Dufour 35P van Menno Koen) kwam gisteravond niet verder dan een 5e plaats. Door hun 2e plaats in de laatste wedstrijd, eindigde Team Sailselect (Optima 101 van Jeroen Koninkx) als derde in het eindklassement.

SW-klasse (5 boten start & finish)
Met de 3e overwinning op rij stelde in de SW-klasse de Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) haar tweede plaats in het eindklassement veilig. De City (Optima 92; Casper van Putten) en de French Connection (Dufour CL; Vehr/Ohm) wisselden weer eens van plaats. Nu was French Connection weer tweede en de City derde. Met dit resultaat kwam de City op gelijke hoogte in het klassement met de Moki van Eric van Dijken.

Seizoensafsluiting/Winterwedstrijden
Op zondag 13 oktober zullen tijdens de seizoensafsluiting de prijzen worden uitgereikt. Maar eerst staan er al weer 2 winterwedstrijden gepland: zondag 29 september en zondag 13 oktober (voorafgaande aan de seizoensafsluiting).

De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: