Wisselend wedstrijdveld tijdens ONK in Medemblik

Melges 24De eerste dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' zit er op. Op de eerste dag zeilden 210 boten in 15 verschillende klassen, de F18 start morgen. Met een wisselend wedstrijdveld is het evenement gekenmerkt door vooral een goede seizoen afsluiter voor velen.

Jong en oud varen samen in het veld bij de laser standaard en laser radiaal. Daarnaast kunnen talenten en andere zeilers ervaring opdoen tegen de Nederlandse kernploeg. Zo doen zeilers als Pieter-Jan Postma, Nicholas Heiner en Rutger van Schaardenburg allemaal mee aan het evenement.

De dag kende een aangename start waarbij de Delta Lloyd Kernploegleden deden wat zij moesten doen; winnen.

Laser
In de Laser werd er gevaren in verschillende klassen; radiaal masters, 4.7, standard en standard masters. De Curaçaoër Just van Aanholt wist in de radiaal klasse een overtuigende winst te pakken door alle drie de wedstrijden te winnen. Maxime Jonker eindigde als eerste vrouwelijke zeilster. In de 4.7 wist Mirthe Akkerman alle mannelijke deelnemers achter zich te laten en te winnen met 1-3-2. Sshivam Ramdas wist zich na een eerste 4de plek te verbeteren door vervolgens tweede en 1ste te eindigen. In de laser standaard wist Rutger van Schaardenburg, Europees zilver medaillist, de eerste dag winnend af te sluiten. Verrassend was de Koreaan Jeemin Ha, die op de tweede plek belandde. Zo blijkt dat er niet alleen Nederlanders in dit wedstrijdveld varen. Bij de Laser standaard masters wist Rik Wolters als eerste de finish over te komen.

Verder werd er op deze vrijdagochtend gezeild in Melges 24, J/22 en 2.4mR.

2.4mR
Bij de 2.4mR verscheen een opmerkelijke naam, Thierry Schmitter stapte weer in de boot, 'Ik werd gevraagd om weer mee te doen en dat vond ik wel leuk". Na de bronzen medaille op de Paralympische spelen in Londen 2012 voert hij na een dag de ranglijst aan.

Melges 24
In de Melges 24 klasse vaart Frank Lieve met zijn team aan kop. Na tweemaal als eerste de finish over te gaan gaf hij derde race ook anderen een kans.

J/22
Bij de J/22 klasse was er wisselend succes. Sanne Crum-Simons en Dimitri van den Berg trokken zich in de tweede race terug waardoor zij op een zesde plek staan. Echter zijn zij nog wel een outsider indien er vijf races worden gevaren.

Finn
In de Finn klasse deed Pieter-Jan Postma zijn werk. Hij wist driemaal de eerste plek op te eisen en laat titelhouder Timo Hagoort voorlopig achter zich.

470
De 470 klasse kende Afrodite Zegers en Anneloes van Veen een aangename middag. Zij haalden bijna de perfecte score (1-2-1-1).
Tot slot gaan Jelle Fokkema en Fimme Veldhuis riant aan kop in de Vaurien klasse.

www.deltalloydodc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: