Lichte wind zorgt voor verrassende resultaten tijdens het ONK in Medemblik

ONK in MedemblikDe tweede dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' was een dag met minder wind dan de eerste. Met een wisselende wind van 5-6 knopen aan het begin van de dag tot maximaal 16 knopen maximaal zijn bijna alle races gevaren. Enkel de RS:X en 49er(FX) hebben een race minder gevaren dan gepland. In veel klassen weten de Nederlandse kernploegleden en de talenten wederom zichzelf te bewijzen. In de Melges 24 klasse is het erg spannend.

In de laser standaard beleefde Rutger van Schaardenburg een mindere tweede dag. Uiteindelijk wist hij in de laatste race toch als eerste over de finish lijn te komen waardoor hij wel eerste staat in het algemeen klassement. Arnoud Hummel staat vooralsnog eerste in het klassement bij de masters. Maar hier is nog alles mogelijk.

Just van Aanholt had vandaag last van een opstartprobleem in de laser radiaal klasse. Maar na de eerste race was hij wakker en wist hij tweemaal te winnen. Dewi Couvert is de beste Nederlandse dame. Bij de masters staat Henk Wittenberg aan top.

Bij de vrouwen van de Laser 4.7 klasse is er nog geen duidelijke winnaar te benoemen. Mirthe Akkerman staat op dit moment nummer 1 maar heeft zich nog niet zeker gesteld van de titel Nederlands kampioen.
De dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zeilen stabiel in de 470 klasse. Zij winnen (bijna) alles in deze klasse en laten daarmee de concurrentie ver achter zich.

In de 49er(FX) klasse vaart een oude bekende: Karsten Groth. Hij was een van de eerste Nederlandse zeilers in deze klasse en zeilt nog steeds mee samen met Jan van Wiggen. Zij staan bovenaan het eindklassement.
Kiran Badloe bewijst dat hij een goede concurrent van Dorian van Rijsselberghe is. Kiran heeft tot nu toe alles gewonnen op dit Nederlands kampioenschap.

Bij de paralympische klasse 2.4mR voert Thierry Schmitter na twee dagen het klassement aan. Barend Kol zit echter wel op zijn hielen. Met een misser van Thierry Schmitter kan het lot gekeerd worden in zijn nadeel.

Kortom, hier wordt het nog spannend op de laatste dag.
De J/22 klasse zijn de winnaars zo goed als duidelijk. Jean-Michel Lautier, Guiseppe d'Aquino en Denis Neves staan ruim aan kop. Dit is voornamelijk door enkele slechte races van de concurrenten Sanne Crum, Dimitri Simons en David van den Berg.

Het is zeer spannend in de Melges 24 klasse. Er zijn namelijk drie boten met een gelijke score; Frank Lieve, Ronald Veraar en John den Engelsman. Dat belooft op de slotdag nog een mooie partij te worden.

Finn zeiler Pieter-Jan Postma bewijst op dit Nederlandse kampioenschap dat hij wel degelijk de beste is in Nederland. Tot nu toe heeft hij nog niets weg gegeven en kan hij morgen zo goed als zeker de titel in
ontvangst nemen.

Bij de Vaurien klasse wisselen drie verschillende boten elkaar onderling af. Yntema/Bonnema, Röfekamp/Buitelaar en Fokkema/Veldhuis gaan op de laatste dag uitmaken wie zichzelf Nederlands kampioen mag noemen.
Vanavond staat voor de zeilers nog een speciaal programma op de planning. Het 'Sailors Dinner' met achteraf ook de mogelijkheid om de America's Cup te bekijken op een groot scherm.

Morgen is de laatste dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' waarop in sommige klassen nog verassingen kunnen voorkomen.

www.deltalloydodc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: