ONK Zeilen in Medemblik kent zijn kampioenen

ONK Medemblik 2013De slotdag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' is afgesloten met een zonnige prijsuitreiking. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de zeilers hun verdiende applaus. Sommige zeilers eindigden zelfs traditie getrouw in het water. Hierbij hielpen de drie topzeilers Pieter-Jan Postma, Rutger van Schaardenburg en Kiran Badloe elkaar een handje om naar water te happen.

Zoals te verwachten wisten de meeste Nederlandse topzeilers de titel, klasse kampioen of Nederlands kampioen, in de wacht te slepen.
In de Laser standard werd het niet spannend. Rutger van Schaardenburg won de titel Nederlands kampioen en laat zeilers Yuri Hummel en Douwe Broekens achter zich. Bij de masters was het nog wel even spannend, maar uiteindelijk trok Wouter Duetz aan het langste eind. Hij won de titel in dit klasse kampioenschap.

Laser standard

Bij de Laser Radial was het vanaf de eerste dag duidelijk wie er het beste is: Just van Aanholt. Hij was vele malen beter dan de rest in het veld. Dewi Couvert kwam als eerste vrouw op een knappe derde plek in het algemeen klassement. Bij de masters wist uiteindelijk Henk Wittenberg te winnen.

De eindstrijd bij de Melges 24 was zeer spannend. Uiteindelijk won Frank Lieve met zijn team in deze klasse. Hij won van de teams met als captain John den Engelsman en Ronald Veraar.

In de J/22 was de winnaar eigenlijk ook al bekend na dag twee. Jean-Michel Lautier, Giuseppe d'Aquino en Denis Nevez trokken hun goede lijn door en wonnen overtuigend.

ONK Medemblik

In de 2.4mR is de strijd tussen Thierry Schmitter en Barend Kol uiteindelijk beëindigd in het voordeel van Thierry. Beiden wonnen één keer en werden één keer tweede op de laatste dag. In de voorgaande dagen had Thierry echter al zo'n voordeel behaald dat hij dan ook op de eerste plek eindigde.

Bij de F18 was het spannend vandaag. Mitch Booth en Jordi Booth wisten de strijd niet te winnen van Oscar Zeekart en Sanne van Hek. Zij werden uiteindelijk klasse kampioen in de F18 klasse.

Pieter-Jan Postma is Nederlands kampioen geworden in de Finn klasse. Hij heeft de maximale score behaald door alle wedstrijden te winnen, Timo Hagoort was echter wel een serieuze tegenstander. Hij wist alle races als tweede te eindigen. Bij de masters wist Peter Aukema als eerste te eindigen.

Bij de RS:X heeft Kiran Badloe gemakkelijk het klasse kampioenschap gewonnen. De laatste race was voor hem niet meer nodig om te varen, hij haalde de perfecte score.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben deze dagen ook goed gevaren. Met een bijna perfecte score zijn zij klasse kampioen geworden in de 470 klasse.

Bij de Laser 4.7 was Mirthe Akkerman de uiteindelijke winnares. Met een mindere derde dag wist zij toch als eerste te eindigen.

De 49er(FX) kent oud gedienden als klasse kampioen. De voormalig topzeiler Karsten Groth zat de afgelopen dagen samen met Jan van Wiggen in een boot en behaalde daar het kampioenschap.

Tenslotte was er de Vaurien waarbij na een spannende derde
dag uiteindelijk Yntema en Bonnema wonnen.

Kortom het evenement was wederom een succes. Een goede combinatie tussen breedte- en topsport waarbij de sfeer erg belangrijk was. Op naar volgend jaar!

kampioenenONK ZeilenONK Zeilen in Medemblik kent zijn kampioenenONK kampioenen zeilenDelta Lloyd Open Dutch ChampionshipsONK Zeilen in MedemblikPieter-Jan Postma

Alle ONK uitslagen via: www.deltalloydodc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: