Vanavond winner-take-all race in de 34ste America's Cup

America's CupNa een bijna buitenaardse comeback met zeven punten achterstand en zonder marge voor één fout heeft Oracle Team USA gisteren na het winnen van race 17 en 18 een winner-take-all race geforceerd. Oracle Team USA won gisteren race 17 met 27 seconden voorsprong en race 18 met 54 seconden en staat nu gelijk in punten met Emirates Team New Zealand.

In het 162-jarig bestaan van de America's Cup is het nog maar twee keer voorgekomen dat er een winner-take-all race is in de finale, in 1920 en 1983. In 1920 won de 'defender' en in 1983 won de 'challenger'.

Kijk vanavond hier live op ClubRacer (zonder TV reclamespots) naar waarschijnlijk de spannendste America's Cup finale ooit. De start is voorzien om 22u15 onze tijd.

Foto © Gilles Martin-Raget

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: