Teams Delta Lloyd Kernploeg in Gold Fleet op WK 49erFX

WK 49erFXDe damesteams van de Delta Lloyd Kernploeg hebben de eerste drie dagen van het WK 49erFX achter de rug. Annemiek Bekkering en Claire Blom staan na zes races op een 3e plaats in het klassement, Nina Keijzer en Annette Duetz staan op een 13e plaats. Beide teams starten vandaag in de Gold Fleet (beste 20 teams) op het WK 49erFX in Marseille.

WK 49erFX start met weinig wind
Net als op het EK RS:X in Brest, het WK Nacra 17 in Scheveningen en het WK Finn in Tallinn staat er ook deze keer in de eerste helft van de week nauwelijks wind. Met slechts 2-4 knopen wind begint ook vandaag met uitstel, vanaf het middaguur tot 6 uur vanavond ziet het er naar uit dat er voldoende wind staat om alle races te varen. Voor zaterdag en zondag wordt er meer wind verwacht, zo'n 20-25 knopen (windkracht 4/5). Interessant voor het klassement, waar nu ook enkele licht weer-specialisten in de top meedraaien.

Coach Peacock blij met twee teams in de Gold Fleet
Bekkering en Blom herstelden zich op de eerste dag van het WK goed na twee matige starts. Ook op dag twee lieten ze twee ‘solid’ races zien. Na een slechte start wisten ze in de tweede race zeven boten in te halen. Met een 6e en 2e plaats op dag drie staan ze nu op een derde plaats in het klassement. Bekkering: “We varen lekker onze eigen races en zitten er goed bij."

Keijzer en Duetz waren de eerste dag van het WK alert bij beide starts en ze lagen goed bij het ronden van de bovenboei. Dag twee zeilden ze slechts één race en werden derde.

Keijzer: “Het was vandaag een moeilijke dag. We hadden een aanvaring in race twee en lagen buiten onze schuld om meteen 100 meter achter het veld. In de derde race van de dag waren we het zelf het overzicht een beetje kwijt. We hopen dat we de Gold Fleet halen.” En dat hebben ze gedaan, met een dertiende plaats. Peacock: ”De dames zijn erg snel, als ze zich met meer wind de komende dagen ook staande kunnen houden kunnen ze hier een mooi resultaat neerzetten. Erg blij om beide teams in de Gold Fleet te zien racen.”

Keijzer en Duetz op WK 49erFX
Gold Fleet races te volgen via live broadcasting en tracking
Voor vandaag staan er vier races op het programma van slechts 20 minuten. Van de acht races de komende dagen kunnen de teams na vijf gevaren races hun slechtste resultaat aftrekken. De Gold Fleet races zijn op de website http://49er.org te volgen via live broadcasting. Voor een compleet overzicht is een tweede scherm met live tracking ernaast een aanrader.

Format testen voor de Olympische Spelen in Rio 2016
Het race schema voor de komende dagen is een test voor de Olympische Spelen in Rio in 2016. Het voorstel van het intensieve schema met vier races van 20 minuten voor de 49er en de 49erFX klassen voor de Olympische Spelen in Rio 2016 is al ingediend bij de ISAF. Na dit WK stemmen de 30 beste teams in beide klassen, plus elk beste team per land, of ze dit format prefereren boven het oude format met drie races van 30 minuten.

http://49er.org/event/2013-world-championships/

Tekst: Hester Ozinga
Foto © PierickJeannouto

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: