Bekkering en Blom vijfde op het WK 49erFX 2013 (video)

49erFXAnnemiek Bekkering en Claire Blom worden vijfde op het eerste WK 49erFX. Met hun plaats bij de top acht is de continuïteit van het programma voor de de nieuwe olympische Skiff-boot voor dames binnen de Delta Lloyd Kernploeg gewaarborgd. Nina Keijzer en Annette Duetz worden twaalfde.

Bekkering “We gingen wel echt voor een medaille”
Op de laatste dag van het WK 49erFX 2013 is het podium nog in zicht voor Annemiek Bekkering en Claire Blom. Met een zevende, achtste en een eerste plaats in de finales worden ze uiteindelijk vijfde op het WK in Marseille. Bekkering en Blom komen met gemengde gevoelens van het water.

Bekkering: “In de tweede race zat onze schoot vast waardoor we bij de start meteen al achterstand opliepen terwijl we er echt goed bijlagen. De laatste race hebben we nog nog een visitekaartje afgegeven en met ruime voorsprong gewonnen. Maar we gingen wel echt voor een medaille.”

Trainen met de nieuwe wereldkampioenen
Bekkering en Blom weten precies waar ze naar toe willen. Komende winter wordt er getraind met het Nieuw-Zeelandse team, sinds vandaag de nieuwe wereldkampioenen in de 49erFX. Een betere trainingspartner hadden ze niet uit kunnen kiezen. Ze hebben afgelopen jaar hard gewerkt en dat betaalt zich uit. Ze zijn vastberaden dat vol te houden en te laten zien wat ze in huis hebben. Claire Blom: ”In Santander staan we er!”

Keijzer en Duetz blij met een twaalfde plaats
Nina Keijzer en Annette Duetz plaatsten zich na de eerste twee dagen als 13e voor de Gold Fleet. Binnen het format van de 49erFX gaan de eerste negen van de Gold Fleet rechtstreeks door naar de finale-races. Keijzer en Duetz werden elfde. Door de storm op de laatste dag van het WK 49erFX werd er nog maar één race gevaren in de Petit Finals van het WK in Marseille, één kans om zich nog indirect te plaatsen voor de finale.

Keijzer: ”We hadden niet echt een strijdplan voor vandaag. Er waren veel boten die dichtbij stonden en met dubbele punten is het bijna niet uit te rekenen wie je in de gaten moet houden. We hebben onze eigen race gevaren. Het ging niet heel erg goed. Achteraf had er misschien meer ingezeten. Maar als we van tevoren wisten dat we hier twaalfde zouden worden hadden we ervoor getekend.”

Continuïteit 49erFX programma binnen de kernploeg gewaarborgd
Beide teams kijken tevreden terug op hun eerste seizoen in de nieuwe olympische klasse, de 49erFX. Met plaatsing van één van de beide teams in de top acht is ook de continuïteit van het 49erFX programma binnen de Delta Lloyd Kernploeg gewaarborgd. In oktober wordt het programma van het afgelopen jaar geëvalueerd en bekeken hoe er richting de toekomst verder invulling aan gegeven gaat worden.

Top 5 WK 49erFX 2013
1. Alexandra Maloney en Molly Meech - NZL
2. Martine Soffiati Grael en Kahena Kunze - BRA
3. Sarah Steyaart en Julie Bossard - FRA
4. Giulia Conti en Francesca Clappich - ITA
5. Annemiek Bekkering en Claire Blom - NED
12. Nina Keijzer en Annette Duetz – NED

http://49er.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: