Klassement WAR avondwedstrijden bijft spannend

WAR avondwedstrijdenVoor de zoveelste week achter elkaar weer een prachtige zeilavond. Een mooie constante NNO 2-3 Bft. en 45 boten aan de startlijn. Wedstrijdleider Peter Koetsier had gekozen voor een lange baan, welke vooraf met enige scepsis werd ontvangen met woorden zoals: “dit is wel erg lang, maar zal wel ingekort worden”. Niets was minder waar. De baan bezat alle componenten om er een mooie wedstrijd van de maken: kruisrakken, voor de wind afkruisen, varen in het donker op zoek naar de te ronden onverlichte ton.

Alle boten finishten voor 22.00 uur en de baan was niet ingekort. Voor de dames op het start/finishschip “Swarte Swaen” was het wel hard en inspannend werken tijdens de finish in het donker. Regelmatig moest er via de marifoon worden nagevraagd welke boot zojuist de finish was gepasseerd. Dat ze goed werk hadden geleverd bleek wel uit de snelle manier waarop Doni en Tineke Weidema weer de uitslag konden presenteren.

Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt ook steeds meer gekeken en gerekend hoe men in het eindklassement kan eindigen.

ORC-1 (12 boten start & finish)
In de ORC-1 verstevigde de GfK ( First 40.7R; Bob Nijk) zijn koppositie. Concurrent Who’s Next (X-46; Boudewijn Ploos van Amstel) moest gisteravond genoegen nemen met een 3e plaats. Alleen 2 overwinningen van de Who’s Next kan ze op gelijke hoogte met de Gfk brengen. De strijd om de 3e plaats in het klassement van de ORC-1 gaat tussen Sea’s Out (Salona 37; Fedde Andela) en de SixPack (X35; Marcel Kruger). Door net als vorige week weer de 2e plaats te pakken is de SixPack de Sea’s Out tot op 1 punt genaderd. De Sea’s Out werd gisteravond vierde.

ORC-2 (8 boten start &finish)
In de ORC-2 is de strijd om de 1e plaats in het klassement ook bijzonder spannend. Na weer een overwinning voor de Biscaya (Sun Fast 36; Marco Koenen) staan ze in het klassement nu met evenveel punten gelijk met de Moshulu (X-34 van Ronald Lettenmeijer) en delen de koppositie.
De Jelle (Dehler 36 van Rob v.d. Kam) kwam als 1e over de finish, uiteindelijk goed voor een 2e plaats op berekende tijd. De Moshulu werd gisteravond derde.

ORC-3 (15 boten start &finish)
Het was dringen bij de start van de ORC-3 met 15 boten. Hoewel het geschreeuw van verre was te horen, verliep de start zonder protesten. De Grand-Cru (Dufour 34P van Wim Westland) boekte zijn 2e overwinning op rij, gevolgd door de Jailbird (J-92; Thomas v.d. Berg) en de White Hawk (Sybout Hiemstra). De White Hawk staat fier aan de leiding in de ORC-3. Maatskip van Menno Koen zal de laatste 2 wedstrijden moeten winnen om de White Hawk van de 1e plaats te verdringen.

SW-klasse (9 boten start &finish)
De Acqua Cheta (Winner 11.20; Peter Paul Kempers) is in de SW-klasse vaak als eerste over de finish en moet dan op handicap genoegen nemen met een lagere klassering. Gisteravond waren ze zo ver voor de rest van het veld uit, dat ze hun 3e overwinning van dit seizoen konden bijschrijven. De French Connection (Dufour CL; Vehr/Ohm) werd tweede en de City (Optima 92; Casper van Putten) pakte de 3e plaats. Wanneer de Acqua Cheta de komende 2 weken hun 12e wedstrijd in de top-3 varen, komen ze in het eindklassement nog op het podium. French Connection is al zeker van de eindoverwinning in deze SW-klasse.

De volledige uitslag is te vinden op www.flevomare.nl
Tekst en foto: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: