Zilver voor Flying Dutchman van Rutger van Schaardenburg op het EK

Rutger van SchaardenburgMet een perfecte start van het EK door twee eerste plaatsen te varen en na een ‘hot peachy start’ vandaag werd Rutger van Schaardenburg al de Flying Dutchman genoemd op Twitter. Uiteindelijk pakt hij het zilver op het EK Laser Standaard.

Stiekem ging ik wel voor een podiumplaats
Zowel Heiner als van Schaardenburg keken uit naar het EK. Van Schaardenburg zei vooraf: “Het is een spannend evenement. Alle goede zeilers in de Laser klasse zijn hier aanwezig en de wind komt overall vandaan, dat maakt het wel interessant. Ik wil graag een goed resultaat neerzetten, dit jaar moet het wel gebeuren en is doorslaggevend voor het meedraaien bij de echte top."

"Stiekem ging ik wel voor een podiumplaats, maar dat heb ik niemand verteld", zei van Schaardenburg vanmiddag na het winnen van de zilveren medaille.

Nicholas Heiner eindigt dit EK op een tiende plaats. In november komen beide heren in actie op het WK Laser Standaard in Oman.

Nicholas Heiner 10de op het EKNicholas Heiner 10de op het EK

Perfecte start EK Laser voor Rutger van Schaardenburg
Van Schaardenburg begon dit EK met twee eerste plaatsen, een perfecte start. Vandaag begon hij op drie punten van de nummer 1 Nick Thompson uit Engeland en 1 punt achter de nummer 2 Tonci Stipanovic. Met nog twee races te gaan en een miniem verschil lag alles nog open.

Als een Flying Dutchman over de start
Volgens de verslaggevers van de Laser Europeans op Twitter had hij vandaag een 'hot peachy start' in de eerste race. Hij kwam als een Flying Dutchman over de start gevlogen. Het was echter niet genoeg. "Ik heb misschien toch eerder in de week net wat teveel puntjes laten liggen".

Van Schaardenburg: “Ik geniet nu echt van het zeilen”
Voor het eerst werkt hij naast zijn zeilcarrière en dat bevalt hem goed. Van Schaardenburg: “Het is pittig met twee fysieke trainingen en lange dagen op kantoor maar als ik full time met zeilen door was gegaan had ik er denk ik niet zo van genoten als ik nu doe."

Uitslagen EK Laser Standard 2013
1. Stipanovic - CRO - 45 pnt.
2. Rutger van Schaardenburg - NED 47 pnt.
3. Stalheim - SWE - 49 pnt.
10. Heiner - NED - 98 pnt.

Uitslagen European Trophy Laser Standard 2013
1. Stipanovic - CRO - 45 pnt.
2. Scheidt - BRA - 46 punt
3.van Schaardenburg - NED - 27 pnt.
13. Heiner - NED - 89 pnt.

Tekst: Hester Ozinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: