Marit Bouwmeester pakt zilver op het EK Laser Radial in Ierland

Marit Bouwmeester (NED) zeilt naar zilver op het EK Laser Radial in Ierland. Bouwmeester: "Dit evenement is een supergoede voorbereiding op het WK Laser Radial eind september in China. Evi Van Acker (BEL) wordt vierde.

Uiteindelijk niet goed genoeg
Bouwmeester: "We hebben vijf dagen veel wind gehad, daar is de Ierse erg gespecialiseerd in. Alleen gister hadden we condities met minder wind, maar toen hield de organisatie het nadat er één race gevaren was om vier uur 's middags al voor gezien. Erg jammer. De Ierse voer met licht weer meteen een 25ste plaats. Ik heb nog geprobeerd er vandaag iets aan te doen, maar in de eerste en twee races lag ik niet goed genoeg en de derde race pakte ook niet handig uit. Ze is gewoon echt beter met veel wind en ze heeft hier een sterke serie neergezet.

Het voelde vandaag voor mij een beetje als een anti-climax. Ik voer best wel constant maar was uiteindelijk niet goed genoeg."

Bouwmeester: "Supergoede voorbereiding op het WK in China"
Dit evenement is wel een supergoede voorbereiding op het WK straks. Bouwmeester vertelde voorafgaand aan het EK: “Ik heb mijn zinnen gezet op WK in China. Ik heb de hele zomer nieuwe coaches geprobeerd, weinig wedstrijden gevaren en heel veel getraind. Ik heb mezelf veel ruimte gegeven om veel te proberen."

De kans dat het in China zes dagen hard waait is klein
Voor dit evenement had ze weinig tijd om zich goed voor te bereiden. Bouwmeester: "Om mezelf op het WK in China een realistische kans geven ik ga er al vroeg naartoe om daar te trainen en me prettig te voelen in de condities. Ik heb wel het idee dat ik sterker ben geworden afgelopen seizoen en heb veel zin om me met een nieuwe coach voor te bereiden op het WK. De kans dat het daar zes dagen hard waait is klein."

Uitslagen EK Laser Radial 2013
1. Annalise Murphy - IRL - 13 pt
2. Marit Bouwemeester - NED - 35 pt
3. Alison Young - GBR - 40 pt
4. Evi Van Acker - BEL - 44 pt

www.lasereuropeans2013.com
Tekst: Hester Ozinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: