Oracle Team USA wint zijn eerste race

Oracle Team USAWat een race! Richting finish tegen 40 knopen bootsnelheid wint Oracle Team USA met slechts enkele seconden van Team New Zealand. Tacking duels, tactiek en close racing tegen 20 tot 40 knopen maakte van race 4 een nagelbijtende America's Cup race.

Oracle Team USA won de start deze keer, nam Team Team New Zealand mee boven het eerste merkteken en bleef aan de leiding gedurende gans de race met TNZL op zijn hielen. Oracle deed nog een schoonheidsfoutje met de daggerboards aan de downwind mark en verloor kostbare seconden. Het maakte race 4 alleen maar spannender. Oracle had een veel betere boothandeling deze keer, hun boot was opmerkelijk stabieler met meer wind.

Bekijk de volledige race hier:
www.clubracer.be/2013/9/8/americas-cup-finale-race-3-en-4

Morgen wordt er niet gezeild. Race 5 & 6 is gepland op dinsdag 11 september.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: