Oracle Team USA wint zijn eerste race

Oracle Team USAWat een race! Richting finish tegen 40 knopen bootsnelheid wint Oracle Team USA met slechts enkele seconden van Team New Zealand. Tacking duels, tactiek en close racing tegen 20 tot 40 knopen maakte van race 4 een nagelbijtende America's Cup race.

Oracle Team USA won de start deze keer, nam Team Team New Zealand mee boven het eerste merkteken en bleef aan de leiding gedurende gans de race met TNZL op zijn hielen. Oracle deed nog een schoonheidsfoutje met de daggerboards aan de downwind mark en verloor kostbare seconden. Het maakte race 4 alleen maar spannender. Oracle had een veel betere boothandeling deze keer, hun boot was opmerkelijk stabieler met meer wind.

Bekijk de volledige race hier:
www.clubracer.be/2013/9/8/americas-cup-finale-race-3-en-4

Morgen wordt er niet gezeild. Race 5 & 6 is gepland op dinsdag 11 september.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: