Gelukkig nieuwjaar!

  • Author: Ice
    Date: wo, 01/01/2014 - 14:18

NieuwjaarswensenHet zit erop, we houden 2013 voor bekeken. Het werd een bewogen jaar, een jaar vol stormen: de Sinterklaas storm, de Kerst storm, de America’s Cup storm, de Gazprom storm, ... Evi van Acker is niet langer jachtvrouw van het jaar. Mady Fobert speelde het klaar om een Belgisch boot in de tour de France à la Voile te krijgen. We hadden een Nederlandse zeiler aan boord bij het winnende Team Oracle USA. We krijgen een Nederlandse boot in de Volvo Ocean Race met misschien weer een Belgische zeiler aan boord.

Technologische vooruitgang
Er werd ook heel wat technologische vooruitgang geboekt in 2013. Foiling en solide vleugelzeilen zijn de norm geworden in de America's Cup. De eerste foiling productie catamaran is een feit. De America's Cup kreeg voor de eerste keer ongemeen veel aandacht in de algemene pers. Kortom, we mogen dus met een gerust hart het zeilboek van 2013 sluiten.

Veelbelovend 2014
2014 heeft voor de zeilers veel in petto. De Volvo Ocean Race gaat van start op 4 oktober in Alicante (ESP). De RORC heeft een nieuwe trans-Atlantische race aangekondigd die zou starten in november en Kees Saaman neemt de jachtclub van Colijnsplaat over.

Onze voornemens
We willen met ClubRacer ons steentje bijdragen door u te informeren maar ook door af en toe ongezouten onze mening te verkondigen. Het is onze ambitie om àlle zeilers een platform te geven voor digitale après sails maar vooral voor en door constructieve dialogen.

Houd alvast de voorpagina goed in de gaten want we starten het nieuwe jaar straks met een leuke prijsvraag.

En dan last but not least, een gezond, sportief, succesvol, spetterend, fantastisch zeilseizoen gewenst voor 2014 vanwege de ClubRacer redactie.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: