Kandidaten Team Brunel worden gescreend door derde sponsor

Team Brunel Schouten GlobalEen schip is maar zo sterk als zijn bemanning, dacht Schouten Global en voelde zich vervolgens ontzettend geroepen om mee te stappen in het Brunel project. Zo wordt Schouten Global, na Brunel en Moduleo, dus de derde sponsor van het Nederlandse Team Brunel dat deelneemt aan de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race.

Schouten Global is een wereldwijde speler op het gebied van training, coaching, leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Naast een financiële bijdrage zal het bedrijf dus ook inhoudelijk een belangrijke rol gaan spelen. Het zal nadrukkelijk betrokken worden bij de werving en de selectie van de zeilers die uitverkoren worden om deel te gaan uitmaken van het Brunel Team.

De aankondiging komt op het juiste moment want maandag 13 en dinsdag 14 januari krijgen 18 zeilers de kans om hun droom waar te maken. Schipper Bouwe Bekking zal in samenwerking met Brunel de kandidaten selecteren op zeilervaring, flexibiliteit en persoonlijkheid. Schouten richt zich op de juiste samenstelling van het team op basis van persoonlijkheidskenmerken en samenwerkingsgedrag. Uiteraard moeten alle zeilers aan boord fit en gezond zijn. De selectie vindt plaats in de Bergman Clinic en de fysieke testen worden afgenomen door een sportcoach.

Ook bekwame Belgische kadidaten
Het toeval wil dat ClubRacer weet heeft van een aantal bekwame tot zeer bekwame Belgische kandidaten (niet die met papa’s centen). De vraag is of zij de testen zullen doorstaan. Enfin, wat ons betreft, het wordt de lakmoesproef van de selectieprocedure. Nèè, u moet niet aandringen, wij houden ons kakement (voorlopig) maar we volgen het gebeuren wél met argusogen.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: