Team Delft Challenge opnieuw aan de startlijn van de Sailing Arabia the Tour

Team Delft ChallengeHet studenten zeilteam ‘Team Delft Challenge’ neemt in februari wederom deel aan Sailing Arabia the Tour, een 15 daags zeilevenement in het Midden-Oosten.

Zeilen op de Perzische Golf
Sailing Arabia the Tour, kortweg SATT, zal van start gaan op 9 februari in Manama, Bahrein. De tour voert het konvooi langs de kust naar het oosten, waarna de tour 15 dagen later en grofweg 1500km verder zal eindigen op 24 februari in Muscat, Oman. Tijdens deze tocht zullen veel grote steden aangedaan worden zoals Abu Dhabi en Dubai. Het evenement kenmerkt zich door de snelle afwisselingen tussen ‘inshore races’, waarbij snelle wedstrijden gevaren worden van hooguit 1 uur, en ‘offshore races’, waarbij lange afstanden worden geracet die tot wel 36 uur duren. Een unieke ervaring en een droom voor iedere zeiler, en daarom ook het hoogtepunt voor Team Delft Challenge in 2014.

Varen tegen professionals
Het mooie aan deze Tour is dat de amateurteams en professionals in hetzelfde veld en in hetzelfde type zeilboot, een Farr30, varen. Team Delft Challenge krijgt dus de kans zich te meten met professionele teams en geschiedenis leert dat het Delftse team soms iedereen verrast door de profs het nakijken te geven in een lange etappe. Ook dit jaar zal het team de strijd weer aan gaan en hoopt na lang trainen mooie resultaten te boeken.

‘Those Crazy Dutch…’
Team Delft Challenge is de enige Nederlandse deelnemer aan Sailing Arabia the Tour. Dit studentenproject is begonnen in 2003 en heeft tot en met 2012 meegedaan aan de Franse broer van de SATT, namelijk de prestigieuze ‘Tour de France á la Voile’. Eind 2012 is besloten om het roer om te gooien, waarop Team Delft Challenge in 2013 voor het eerst naar Arabië ging en net naast het podium eindigde.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: