Team Brunel selecteert 22 potentiële zeilers

Team Brunel selectierondeOceaanzeilen is een oude discipline, een discipline voor outlaws. Mannen die liever stormen trotseren dan vastzitten in een nine to five job zijn helden en voor dit heldendom zijn velen bereid om ver te gaan. Met de ambitie opgeschroefd en de ogen gericht op het vooruitzicht van een mogelijke Volvo Ocean Race stonden de potentiële kandidaten gisteren en vandaag klaar voor de eerste officiële selectieronde van Team Brunel.

De deelnemers worden geselecteerd op basis van leeftijd, zeilervaring, competentie en persoonlijkheid. En het moet snel gaan want er moet dringend getraind worden. 300 inzendingen werden geteld, 200 namen stonden op de shortlist, 22 kandidaten werden uiteindelijk weerhouden. Men focust vooral op stuurmannen met veel ervaring in high performance sailing op grote boten en ervaring met oceaan zeilen. Minstens twee leden van de bemanning moeten onder de 30 zijn (rule 6.1.3).

Officieuze update
Wij horen veel, zien te weinig en zwijgen naar goede gewoonte nog minder want Benelux’ populairste zeilwebsite was niet uitgenodigd op de persconferenties. Zou één en ander nog niet goed verteerd zijn ten huize Messink? Enfin hier volgt dus een officieuze update.

De eerste selectieronde heeft formeel nooit plaatsgevonden maar wij vernamen dat een vader en zoon sindsdien naarstig op zoek zijn naar een deugdelijk pilleke tegen zeeziekte. Ze kunnen altijd bij ons terecht voor een goe adreske.

De officiële selectieronde was vandaag nog volop bezig
De vaste bemanningslijst zou nu bestaan uit: Gerd-Jan Poortman, Bouwe Bekking en Jens Dolmer.

In de running zijn: Olivier de Graaf (stuurman op de Kerr 40 Baraka GP) , Wouter Roos (Tonnerre De Breskens), Louis Balcaen (Nilaya), Kalle Koster (Olympisch zeiler), Pieter-Jan Postma (Olympisch Finn zeiler) en nog 18 anderen. Stay tuned!

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: