Tonnerre de Breskens, the boat to beat tijdens de Caribbean 600

Tonnerre de BreskensDe 6de editie van de RORC Caribbean 600 belooft een spannende strijd onder de titanen te worden. Een internationale vloot van meer dan 40 zeiljachten hebben zich reeds ingeschreven voor deze dragrace die start en finisht in Antigua.

Piet Vroon's Ker 46 “Tonnerre de Breskens” (NED) won de RORC Caribbean 600 in zijn klasse in 2011 en wordt door de RORC gekenmerkt als “ the boat to beat” in IRC One. Colin Buffin's Swan 62, Uxorious IV, die in vorige edities tweemaal tweede werd wil het dit jaar beter doen. De RORC Caribbean 600 belooft spannend te worden dit jaar.

Op de RORC website lezen we Piet Vroon's commentaar:
“At this time of the year, there is no better place to race than the Caribbean. I always have preferred to race around 11 beautiful islands than around racing marks. The scenery is wonderful but it is also a unique offshore course. The route is very varied and no part of it is straight forward, with plenty of local weather effects which must also be considered during the race.”

De RORC Caribbean 600 gaat van start op 24 februari 2014.

Hoe de RORC Caribbean 600 er in 2013 uitzag tijdens de start:

http://caribbean600.rorc.org/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: