Thomas Coville start nieuwe recordpoging rond de wereld

Thomas CovilleOp 17 januari, onder een bijna volle maan, verliet, kort na 3:00 u in de ochtend, de maxi-trimaran SODEBO de haven in Brest. Aan boord bevindt zich solozeiler Thomas Coville. Thomas Coville (FRA) stond al stand-by sinds november van vorig jaar. Hij moest na één dag zijn eerste poging staken omwille van lichte schade. Bedoeling is om een nieuw solorecord rond-de-wereld-zeilen te vestigen.

Het oude record is van Francis Joyon, die in 2008 met de IDEC op 57 dagen, 13 uur en 34 minuten rond de wereld zeilde. Na 28 uur heeft de SODEBO al 486,3 mijl op de teller staan. Toch moeten deze cijfers gerelativeerd worden want Thomas ligt 133,21 zeemijl achter op het schema. Hij heeft nog 22959,5 zeemijl te gaan.

Volg de recordpoging van Thomas Coville via www.sodebo.fr/voile

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: