De avond voor de Goofies: presentatie Regels voor Wedstrijdzeilen 2013-2016

 • Author: Ice
  Date: do, 02/01/2014 - 17:32

Regels voor Wedstrijdzeilen 2013-2016De vrijdagavond voor de Goofies van 4 januari geeft ISAF International Judge and Umpire Jos Spijkerman een nieuwe presentatie over de Regels voor Wedstrijdzeilen 2013-2016. Dit alles ter verhoging van de veiligheid op het water. De presentatie zal zich vooral focussen rond de regels voor merktekens (start, boeien en finish).

De nieuwe versie van de Regels voor Wedstrijdzeilen 2013-2016 is vorig jaar voor het eerst in de praktijk toegepast en er zijn ongetwijfeld weer een groot aantal situaties die een verduidelijking nodig hebben.

 • Merktekens en Hindernissen, tactische fouten en hoe deze te voorkomen. (RvW 18, 19 & 20)
 • Ter verhoging van de veiligheid op het water worden enkele wedstrijdregels nader beschouwd. Dit betreffen de regels welke bij de start en bij merktekens gelden.
 • Cases uit de praktijk. Waarbij vooraf aan de toehoorders de mogelijkheid wordt geboden hun praktijkgevallen in te sturen.
 • Natuurlijk kan u al uw vragen over de Regels voor Wedstrijdzeilen op tafel gooien, na de lezing kunnen de meningsverschillen ontsproten uit de lezing verder gezet worden aan de bar. Het blog van Jos Spijkerman is voordien ook het lezen waard http://rrsstudy.blogspot.com/
 • Iedereen is welkom, Goofy zeilers, Bokkenrijders, Clubracers, clubleden met bemanning, Grevelingencuppers, Antwerpracers en andere stakeholders.

Jos Spijkerman brengt ook de laatste versie van de RvW 2013-2016 ter verkoop mee. Tevens zijn te koop: het Regelschrift en fraaie posters voor uw verenigingsaccommodatie.

De organisatie is in handen van de evenementencommissie watersportvereniging Noord-Beveland.

Wanneer:
Vrijdag 3 januari 2014 om 20.30 uur

Locatie:
In de admiraalskamer van de Yachtclub

Yachtclub Colijnsplaat
Jachthavenweg 3
4486 CZ Colijnsplaat

Een memorabel moment

Vanaf januari wordt Kees Saaman de kapitein van de jachtclub en neemt het roer in eigen hand en gaat vanaf nu zelf de koers uitzetten.

Vooraf de lezing wil Kees van de gelegenheid gebruik maken jullie uit te nodigen om te proosten op het nieuwe jaar en trakteert met Glühwein,, citroenjenever en vers gebakken smoutebollen (oliebollen voor onze noordervrienden) in de jachtclub van 18.30 tot 20.00 uur.

Wees erbij.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: