Jens Dolmer en Pablo Arrarte aan boord bij Team Brunel

Pablo ArrarteJens Dolmer (DEN, 44) en Pablo Arrarte (ESP, 33) zullen allebei toetreden tot Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-15 . Voor beide zeilers is het een weerzien met schipper Bouwe Bekking.

In 2008 maakte Pablo Arrarte zijn debuut in de Volvo Ocean Race aan boord van de Telefonica Blue onder schipper Bekking. In de laatste editie stuurde hij de Spaanse VO70 Telefónica . Zijn motivatie voor de derde deelname is duidelijk, deze keer wil hij winnen. Pablo is zeer dankbaar dat Bouwe hem de gelegenheid geeft om samen met hem deze race te varen.

Ook Bekking is blij om hem in het team te hebben : "Ik ontmoette Pablo voor de eerste keer aan boord van de Bribon TP52 . Hij is sterk als een paard, een goede trimmer en een super stuurman. Hij presteert altijd optimaal en bovendien heeft hij deze keer nòg meer ervaring".

Voor de Deense zeiler Jens Dolmer is het zijn tweede poging om de eindzege te halen in één van de meest uitdagende zeilraces rond de wereld. In de 2008-2009 editie maakte hij zijn debuut met de Ericsson 3.

Dolmer zegt over zijn terugkeer : "De Volvo Ocean Race meedoen is één van de grootste prestatie in de zeilsport."

Dolmer heeft ook ervaring met de America's Cup (2005, 2007), met de Victory Challenge en werd winnaar van de Ananas Cup, de Trans Atlantic Race. Hij werd ook meerdere malen winnaar van de Maxi Worlds.

Jens DolmerJens Dolmer

Schipper Bekking : "Sinds mijn laatste Volvo Ocean Race is Jens , de grote Deen , bij mij aan boord geweest. Je kan hem in elke positie plaatsen. Hij is een teamspeler met technische vaardigheden en een erg aardig persoon om er bij te hebben".

Na de selecties van vorige week zal Team Brunel nog vier potentiële bemanningsleden aankondigen op woensdag 22 januari.

Foto boven: Pablo Arrarte
Foto onder: Jens Dolmer

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: