Marit Bouwmeester in goed gezelschap tijdens de ISAF World Cup

Marit BouwmeesterOp 26 januari 2014 start de ISAF Sailing World Cup in Miami. Voor Delta Lloyd Kernploegzeilster Marit Bouwmeester past deze wereldbekerwedstrijd perfect in de opbouw van haar zeilseizoen richting het ISAF WK 2014 in Santander.

Bouwmeester traint momenteel in Miami met coach Jaap Zielhuis en met haar broer Roelof Bouwmeester als trainingspartner.

MOCR past perfect in seizoensopbouw Bouwmeester
De ISAF Sailing World Cup Miami, ook wel de Miami Olympic Classes Regatta genoemd, kent in de Laser Radial klasse een heel sterk deelnemersveld. Coach Jaap Zielhuis: “Het evenement past uitstekend in Marit haar seizoensopbouw voor 2014. De afgelopen maanden heeft ze heel gericht gewerkt aan een aantal technieken en we willen hier in Miami kijken hoe ze ervoor staat.”

Focus in Miami ligt op het proces
Bouwmeester en Zielhuis hebben zich voorgenomen om zich tijdens de MOCR vooral te focussen op het proces. Zielhuis: “De uitdaging is om stappen voorwaarts te zetten zonder dat alles wat goed is, en dat is een hele boel, minder wordt. Marit haar sterke punten moeten vooral sterk blijven en verbeteren.”

Zielhuis en Bouwmeester
De MOCR is niet het eerste evenement waar Jaap Zielhuis Marit Bouwmeester coacht. Zielhuis: “We hebben in 2013 al samengewerkt tijdens de Franse Wereldbekerwedstrijd in Hyères en het EK in Ierland. Destijds niet met het idee dat we met een een lange samenwerking bezig waren. Dat is nu anders. Toch ligt de focus niet zo specifiek op de samenwerking. Het is wel belangrijk om goed te communiceren op zeiltechnisch gebied, zodat we van elkaar snappen wat we bedoelen.”

De ISAF World Cup in Hyères won Bouwmeester en op het EK in Ierland werd ze tweede. Heel recent won Bouwmeester, gecoacht door Zielhuis, het eerste evenement in 2014, de Copa Brasil de Vela, Bouwmeester zei na afloop van het evenement: "Gaaf om daadwerkelijk te racen hier in Rio! Niet alle toppers waren aanwezig. Maar a win's a win!"

Roelof Bouwmeester als trainingspartner in Miami
Meteen na de winst op het olympische water, vertrok Bouwmeester naar Miami. Tot aan het evenement traint ze daar samen met haar broer Roelof Bouwmeester, met zijn ervaring in de Laser een waardevolle trainingspartner.

Miami Olympic Classes Regatta
De 25ste editie van de MOCR vind plaats van 26 januari t/m 1 februari 2014 in de Biscayne Bay. De ISAF Sailing World Cup Miami is onderdeel van de ISAF World Cup 2013/2014, een serie van vijf World Cups een voor de olympische zeilklassen. Het evenement in Miami wordt in het algemeen gekenmerkt door vlak water met relatief lichte tot matige wind.

Programma Marit Bouwmeester 2014
Miami Olympic Classes Regatta 25.01 t/m 01.02
Sofia Cup, Palma de Mallorca, Spanje 29.03 t/m 05.04
Semaine Olympique, Hyeres, Frankrijk 19.04 t/m 26.04
Delta Lloyd Regatta, Medemblik 20.05 t/m 24.05
EK Laser Radial, Split, Kroatië 09.06 t/m 14.06
Olympisch Test Event, Rio de Janeiro, Brazilië 02.08 t/m 08.08
ISAF WK, Santander, Spanje 06.09 t/m 21.09

www.sailing.org/worldcup
Tekst: Simon Keijzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: