Wind- en weersvoorspelling Goofies januari 2014

weersvoorspellingAlgemene synoptische situatie tijdens de Goofies Race van januari: Een uitgestrekt lagedrukgebied met kern tussen Schotland en IJsland bepaalt de volgende dagen ons weer.

Morgen passeert een frontale storing, verbonden aan een kleine randdepressie over het zuiden van de Britse Eilanden. Het koufront wordt tegen de avond verwacht.

Weerbeeld:
Morgen zijn er in de voormiddag nog opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen.

Zichtbaarheid:
Goed, later matig zicht.

Temperatuur:
Maxima rond 9°C.

Wind:
De vrij krachtige tot krachtige (5-6) wind uit Z krimpt voor de nadering van het koufront naar ZZO/ZO en wakkert tijdelijk aan tot krachtig (6). Op het koufront ruimt de wind scherp naar W..

06 utc (07 LT): Z 18-22 kt.
09 utc (09 LT): ZZO 18-22 kt.
12 utc (13 LT) : ZZO 22-27 kt.
15 utc (16 LT) : ZZO/ZO 18-22 kt.
18 utc (19 LT): W 18-22 kt.

Rukwinden: 30-35 kt.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: