Win een Fiat 500 tijdens de ScheldeRegatta

Win een Fiat 500Den Harry van den Bergh, dat is de ScheldeRegatta en de ScheldeRegatta dat is een begrip, Elk jaar zegt Den Harry dat hij ermee gaat stoppen. Als hij uit de doeken doet hoe veel werk er weeral is ingekropen en hoe zwaar het is geweest dan knikken wij, begrijpend en meewarig, van ja. Maar den Harry, dat is ook ne rasechten Antwerpenaar en die zijn ni kapot te krijgen.

Dit jaar wordt de ScheldeRegatta dus nòg beter want dit jaar is den Harry zijn boekske écht te buiten gegaan. Voor wie het nog niet moest weten, de Schelderegatta is een zeilrace op de Westerschelde en één van de grootste zomerwedstrijden voor zeiljachten in onze wateren. De regatta loopt van Hansweert naar Antwerpen en de 12 de editie gaat door op zaterdag 28 juni. In het voorjaar wordt gestart met de campagne.

Geen lege goodiebags of foute T-shirts maar een Fiat 500

Gedaan met de lege goodiebags en gedaan met de foute T-shirts. Er is namelijk een auto te winnen. Fijn geregeld in tijden van crisis en schielijke neergang. De trendy Fiat 500 zal, om ons bij voorbaat te laten watertanden, opduiken op plaatsen waar tal van zeilers al eens durven samendrommen. Meedoen met de ScheldeRegatta is dit jaar dus een must.  

De ScheldeRegatta

We kunnen hem ons in deze donkere januaridagen al levendig voorstellen…Het is eindelijk juni. De aarde, volop bezig met opwarmen, heeft een krachtig en stationair hogedrukgebied boven Finland geposteerd. Dit zorgt al weken voor een ideaal weerbeeld over West Europa.  Er heerst een standvastige doch stevige Noordoostenwind. De temperaturen lopen op tot een aangename 25 graden.  

Een 100‐tal zeiljachten heeft zich op vrijdagavond in de jachthaven van Wemeldinge verzameld. In de cafés en clubhuizen is het gezellig druk. De wedstrijdbepalingen worden uitgedeeld. Om 23 uur is het nog steeds aangenaam warm. Iedereen zit tot laat op het terras. Er wordt druk gespeculeerd over de wedstrijd.  Herinneringen worden opgehaald, bemanningen samengesteld en uitgewisseld.   

Zaterdagmorgen gaat het in konvooi en in T-shirt door het kanaal van Zuid‐Beveland. Starten op de Schelde ter hoogte van Hansweert. Het is prachtig zeilweer. Warme wind, spinnakers, gennakers en een fotogenieke Schelde in fujicolor. In de namiddag finish voor de rede van Antwerpen. De kathedraal baadt in een schitterend junilicht, den beiaard klingelt vertrouwd. Het zuiderterras zit vol. De kade wemelt van enthousiaste toeschouwers. De zon op het water, de geur van de sinksenfoor. Summer in the city. Dan een voortreffelijke après sail. In de zonovergoten kuip en in goed gezelschap nagenieten van een weergaloze zeildag. Als kers op de taart een proclamatie met unieke prijzen. Wanneer kunnen we inschrijven?

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: