Nieuwjaar Sprintwedstrijden verdubbeld qua deelnemers

Nieuwjaar SprintwedstrijdenDe Nieuwjaar Sprintwedstrijden die afgelopen zondag vanuit de Bataviahaven in Lelystad zijn gevaren, georganiseerd door Batavia Sailing Center, telden dit jaar tweemaal zoveel deelnemers als het vorige jaar.

Aan boord van het Clubhuis, het ms Waddenzee, was dat overigens goed te merken. Stampvol, warm en bere-gezellig. Maar als deze groei zich voortzet zal het Batavia Sailing Center voor de Nieuwjaar Sprintwedstrijden toch een alternatieve locatie voor palaver en stamppot maaltijd moeten verzinnen.

Zeilers en organisatie troffen het zondag bijzonder met het weer. Prachtig weer, voor de tijd van het jaar aangename temperaturen, zonnetje en een mooi windje. De zeilers konden hun lol niet op. En er werd heel stevig en behoorlijk gezeild, dat ook.

Mooie velden met Optimisten, Lasers en een verrassend groot veld O-jollen streden fanatiek om de eer tijdens deze "korte baan" wedstrijden. Dat er af een toe een Moth of 29-er op hoge snelheid doorheen schoot, zorgde overigens nog wel eens voor de nodige verrassingen bij de deelnemers. Alle velden zeilden in totaal 7 wedstrijden.

Uiteindelijk wist bij de Laser Standaard Cesar Sierhuis (NED 191211) als eerste te eindigen. Bij de Optimisten liet Floris Castelein (NED 3124) iedereen overtuigend achter zich. Thies Bosch (NED 665) eindigde bij de O-jollen uiteindelijk op de eerste plaats.

De datum voor de volgende Nieuwjaar Sprintwedstrijden is inmiddels vastgesteld op zondag 4 januari 2015. Ijs en weder dienende.

Tekst: Joop van Diest

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: