Volvo Ocean Race spectaculair van start richting Kaapstad

Volvo Ocean RaceDe Volvo Ocean Race is gestart in Alicante (ESP), ClubRacer is erbij en het is de moeite. De sfeer, de organisatie, de bemanningen, de toeschouwers, alles ademt enthousiasme en begeestering. De volledige stad lijkt wel in de ban van het evenement. Overal mensen in de kleuren en de T-shirts van hun favoriete team. Om 10 uur vanmorgen heerst er een veelbelovende maar relaxte stemming. De meeste teams kiezen er voor om in afzondering afscheid te nemen van familie en vrienden.

Afscheid en fans
Het team dat hier écht indruk op ons maakt is team SCA. Zij staan letterlijk tussen de mensen. Terwijl de andere teams in geheime ruimtes de familie gedag zegt voor het vertrek. staan zij en hun naasten letterlijk en plein public tranen te laten en elkaar te omhelzen, heel warm en (h)echt.

Afscheid bij Team SCAAfscheid bij Team SCA

Louis Balcaen neemt afscheid van zijn oudersLouis Balcaen neemt afscheid van zijn ouders

Team Brunel heeft de grootste achterban. Tijdens de crew parade wordt duidelijk hoeveel fans er zich verzamelt hebben. Het gefluit en gejoel als Bouwe Bekking en zijn team voorbij marcheren is werkelijk ontroerend.

Onder indrukwekkend tromgeroffel gaan de 7 teams ongeveer om 12 uur aan boord. We zijn onder de indruk.

Eén voor één varen de boten af. Bouwe Bekking stuurt de Brunel nog éénmaal langs de kade om onder luid applaus en succesgeroep van de fans tenslotte het zeegat te kiezen.

Fans en nog eens fansFans en nog eens fans

De start
De start volgt exact om 14:00 u. Team Brunel is als eerste weg, gevolgd door team SCA, dan volgt Abu Dhabi. Vestas, te vroeg gestart, moet terug over de startlijn. Bummer.

Team Brunel blijft zijn voorsprong behouden tot aan het laatste inshore merkteken. De fans op de omringende boten zijn uitzinnig.

Team SCA verliest haar voorsprong door een inschattingsfout. Ze kiezen ervoor om de Code Zero te laten opstaan terwijl in de tweede ronde het bovenwindse merkteken veel hoger ligt. Zij ronden daardoor als laatste.

Bij 7 knopen wind verdwijnen langzaam de indrukwekkende VO 65 ’s aan de horizon. Ze zijn gestart. Deze langverwachte Volvo Ocean Race is eindelijk vertrokken.

Team Brunel rond als eerste het laatste inshore merktekenTeam Brunel rond als eerste het laatste inshore merkteken

Unieke Volvo Branding
Dankzij René Aerts, de corporate communication director van Volvo België, waren wij in staat om deze VOR start op een exclusieve manier bij te wonen. Brand addicts die we zijn, waren we benieuwd naar wat de CEO van Volvo te vertellen had over het ongelooflijke engagement van het automerk om de zeilsport op dergelijke manier te sponsoren. Hij wist ons te overtuigen.

Waarom kiest Volvo als automerk zo uitgesproken voor de zeilsport?
De unieke combinatie mens, technologie, natuur en veiligheid zijn elementen die in de branding van Volvo centraal staan en natuurlijk onbetwistbaar en stuk voor stuk terug te vinden zijn in de zeilsport. Mede dankzij deze waarden maakt Volvo van een zeilrace het grootste zeilspektakel ter wereld.
Waarvoor onze dank.

www.volvooceanrace.com

Tekst: Ice & Kat
Foto's © ClubRacer

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: