DMTRA Winterserie matchracen komt er weer aan

matchracenNu het vaarseizoen op zijn einde loopt is het weer tijd voor de winterseries. U kunt op grote boten gaan fleetracen, maar er is een alternatief. Voor het derde jaar op rij organiseert DMTRA (Dutch Match & Team Racing Association) een serie Grade 5 matchrace evenementen in samenwerking met het Watersportverbond. De evenementen zullen plaatsvinden in de Elliott 6m op het IJsselmeer bij het ISC Medemblik.

Waarom?
Matchracen is een spel waarbij je één tegen één raced. Je moet je tegenstander te slim af zijn door goede boothandling, goede bootsnelheid en matchrace trucken. De korte wedstrijden en de vele wedstrijden per dag maken een dag matchracen extra leuk. Verder heb je geen eigen boot nodig en kan je tussen je wedstrijden door met je tegenstanders bijpraten over de wedstrijden. We nodigen je dan ook uit eens mee te doen met onze matchrace wedstrijden.

Voor wie?
Tijdens de winterserie zal worden gevaren in twee groepen. Een groep met ervaren matchracers en een groep met schippers die nog niet zoveel ervaring hebben en het spel graag beter willen leren spelen. Per groep zullen 7 schippers worden uitgenodigd. Totaal dus 14 schippers per evenement.

De groepen zullen apart worden gestart. Er zal rond de matches veel aandacht worden besteedt aan terugkoppeling naar de zeilers om de zeilers in de gelegenheid te stellen zo veel mogelijk te leren van de situaties die ze zijn tegengekomen tijdens hun match. Daarnaast zal er na ieder evenement een debrief worden georganiseerd waarin situaties kunnen worden besproken.

Zeilers die graag mee willen doen maar geen eigen team hebben kunnen zich individueel opgeven. Wij zullen dan proberen die zeilers bij teams te plaatsen die niet compleet zijn en nog bemanning zoeken.

Wat?
Het programma van een evenement bestaat voor beide groepen uit het varen van een volledige round Robin, gevolgd door een finale. Er wordt ongeveer vanaf 10 uur tot 5 uur gevaren. Verder is er de mogelijkheid om mee te varen met de umpires om de wedstrijden eens mee te maken vanuit het gezichtspunt van de umpire. De organisatie zorgt, zoals elk jaar, voor de lunch.

Kosten?
De kosten bedragen € 90 per team per evenement en bij individuele deelname € 30,- per persoon.

Voor meer informatie en inschrijven, check the website:
www.dmtra.nl/evenementen/winterserie-matchracen-2014-2015/

Tekst: Thijs Smit

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: