Grootse zeilwagen throphy in het land van meren

zeilwagen throphyNoteer het weekend van 18 en 19 oktober in je agenda. Dan wordt in Het Land van de Meren de eerste editie van de Zeilwagen Trophy georganiseerd. Het is een evenement voor de ganse familie, tegelijk ontspannend én adrenaline verhogend.

De eerste editie van de Zeilwagen Trophy wordt ongetwijfeld een boeiend spektakel en iedereen zal actief kunnen deelnemen. Zowel op zaterdag- als op zondagnamiddag is er een Blokart wedstrijd met deelname van piloten uit verschillende landen.

lokart is een compacte landzeiler, rijdend op drie wielen en aangedreven door de wind.

Tijdens het event in Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn er naast het racegedeelte ook demonstraties met verschillende types zeilwagens en voor de bezoekers gratis initiaties met een Blokart landzeiler.

Op zondag wordt het circuit voor zeilwagens ‘Red Crocodile Sails’ officieel geopend. Rijden met een zeilwagen zal van dan af kunnen beoefend worden en het is zeker de moeite om hiervoor eens een weekend naar Het Land van de meren te trekken.

De Belgische Zeilwagen Associatie staat in voor de organisatie, onder meer voor opleidingen, uitreiking van brevetten en wedstrijden. Overigens beantwoordt het zeilwagen rijden aan de criteria van EDEN ‘European Destinations of Exellence’, een label voor duurzame recreatie.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: