Wannes Van Laer op een 3de plaats na de eerste dag in Qingdao

Wannes Van LaerVan 14 tot en met 18 oktober werkt de Belgische Laser zeiler Wannes Van Laer in Qingdao, China, een ISAF World Cup af. Hij lijkt een heel mooi einde aan zijn 2014 seizoen te breien in China. Tijdens de eerste wedstrijddag voer Wannes naar een 3e en een 8e plaats in uiterst zware condities, wat resulteert in een voorlopige 3e plaats in het algemeen klassement.

Wannes Van Laer vindt dan ook in China zijn favoriete weersomstandigheden terug, met een sterke stroom en een stevige, maar oscillerende wind. Dit zijn fysiek heel veeleisende condities en hiermee bewijst Wannes nog maar eens dat hij conditioneel bij de beste zeilers hoort, dankzij een geslaagde samenwerking (sinds de Olympische Spelen van Londen 2012) met zijn Physical Trainer Grégoire Litt.

Korte reactie van Wannes:
"Ik ben uiteraard zeer tevreden met mijn 3e plaats. Maar de wedstrijd is nog lang en er kan nog heel wat gebeuren. Ik focus mij nu vooral op morgen en probeer gewoon iedere dag opnieuw het beste van mezelf te geven."
"Ik ben naar hier gekomen met de ambities om een top 5 te varen, door het beperkte deelnemersveld. Momenteel zitten we perfect op schema en de doelstelling blijft voorlopig top 5, het is nog te vroeg om het wedstrijdplan al te veranderen."

Foto: Thom Touw
Tekst: Sam Vynckier

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: