Rolex Middle Sea Race 2014 preview

Rolex Middle Sea RaceDe start van de 35ste Rolex Middle Sea Race is aanstaande zaterdag. 608 zeemijl, 123 inschrijvingen uit 20 verschillende landen en een meteorologisch puzzel. De eerste geruchten zijn een lichte wedstrijd maar het weer wijzigt hier elke dag, we zullen wel zien wat onze Fritz hier over te vertellen heeft.

De competitie is heftig, we zien een paar Volvo 60's, een Volvo 70 (Volvo is blijkbaar goed vertegenwoordigd dezer dagen...), een paar mini maxi's zoals Ran, Shockwave en Wild Joe, een paar TP 52's, de Ker 51 Varuna, Piet Vroon met zijn nieuwe boot maar nog met de Duitse bemanning, etc...

De Nederlanders en Belgen
Er is een Open 60 met een NED zeilnummer ingeschreven maar de eigenaar blijkt een Russische achtergrond te hebben. Ik dacht dat er op Monster Project de Volvo 70 ook Nederlanders zitten, maar dat checken we wel even voor u. Tulip een classic 88ft sloep van Melle Boersma, Coin Coin, de Sydney 43 GST van Bastiaan de Voogd, Montrachet, de Swan 48 van Robert Schuijt, Azawakh, de Belgische M34 Patton van Eric van Campenhout en Vincent Willemart, Winsome de S&S 41 van Harry J. Heijst.

Plus er zijn nog landgenoten op buitenlandse boten, daarover later meer.

Meteo
Het ziet er licht uit tot aan Messina. We zijn benieuwd of we het tij nog in ons voordeel zullen gaan hebben daar. Eens daar zondag morgen zou de wind naar het Oosten draaien wat Code 0 betekend naar Stromboli, en dan de spi erop naar Favignana. Maar dan is het nog een beetje onduidelijk... De berichten nu wijzen op een aandewinds rak naar Pantelleria en met een knik in de schoot naar Lampedusa waarna de Code 0 er terug op kan om het laatste stuk terug naar Malta te knallen.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: