Rolex Middle Sea Race 2014 preview 2

Rolex Middle Sea RaceRolex Middle Sea Race, elke keer dat we een meteo check doen is het anders. Eerste stuk is in ieder geval licht weer en het 'maffia eiland' onder Code 0. Maar dan gaat het alle kanten uit... Buiten de normale meteo heb je dan ook nog eens het thermisch effect van Malta, Sicilië en een hoop vulkanen op onze weg. Waarschijnlijk gaan we met licht weer Messina in en met de tij in de rug.

Kenneth en de RMSR
Over de stroming in Messina krijgen we verschillende meningen. De beste kwam van een Maltese vriend Kenneth Tabone die in zijn typisch Maltees accentje zei: Do you speak Italian my friend? You have to call an Italian fisher man and ask him what the current is doing? (Met zijn arm lichtjes naar boven en de vingertoppen van zijn hand tegen elkaar naar boven gericht) They come here every day man! (Kijkt me nu recht aan met grote ogen) But be carefull my friend, they don't have nav lights and they are crazy!

Wat de temperatuur betreft..., ja man, als we koken-eten gaan spelen aan boord gaat het daarbinnen fu..cki..ng warm worden. Dat beloofd om daar te slapen dan... (Memory to myself: "volgende Middle Sea Race, boot met air conditioning!" Swan 90 of zo?)

Kenneth heeft de Middle Sea Race al ettelijke keren gedaan, en hij gaat ons nog wat tips over de 'traps and gains' geven.

Landgenoten op andere boten
Frederick de Mezel (BEL) zeilt op Grey Goose (Swan 82), Jochem Visser (NED) zeilt op de XP-act (XP 44), Bram Van der Biest (BEL) en mezelf (BEL) op Sjambok (RP48). Mark Roth (NED) vaart op Iskareen, een M34. Timo Hagoort (NED) vaart op Neo, een boot vol Italianen. En als het fout gaat aan boord beginnen ze allemaal in het Italiaans te kwetteren zegt hij.

De nieuwe boot van Piet Vroon
Wel, we hebben beloofd om nog even te wachten tot na de Rolex Middle Sea Race. Volgende week woensdag mogen we het vertellen en maken we er een special item van.

Iedereen mag alvast raden welke de nieuwe boot van Piet Vroon wordt:
www.clubracer.be/zeilforum/threads/2185-Nieuwe-Tonnerre-de-Breskens-van…

Foto: Mascalzone Latino wint de Coastal Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: