Nachtzeilen bij Team Heiner tijdens Wintertijd Challenge

NachtzeilenIn de nacht waarin de wintertijd in gaat, oftewel in de nacht van 25 op 26 oktober aanstaande, doet Team Heiner mee aan de landelijke actie ten bate van het goede doel Spieren voor Spieren. Het uur dat we in die nacht extra krijgen, zetten we onze gezonde spieren in om geld in te zamelen om uiteindelijk behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Wereldkampioenen als ambassadeurs
Wij zijn er bijzonder trots op dat topzeilers en wereldkampioenen Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner ambassadeur zijn van Team Heiner’s Wintertijd Challenge! Bouwmeester en Heiner werden beiden afgelopen september wereldkampioen in het Spaanse Santander: Bouwmeester in de Laser Radiaal en Heiner in de Laser klasse. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om gezonde spieren te hebben. Zowel Bouwmeester als Heiner zeilen tijdens de Wintertijd Challenge mee bij Team Heiner.

Zeilen in de nacht
Voor deze actie heeft Team Heiner een speciale nacht-zeilwedstrijd opgezet. Deze wedstrijd begint om 2 uur ’s nachts (zomertijd) en eindigt een uur later om 2 uur (wintertijd). De gehele vloot van Team Heiner in Lelystad wordt ingezet, bestaande uit 8 J-109’s, 2 Max Fun én de Team Heiner 38. Daarmee is plaats voor een kleine honderd personen. Het is geweldig dat de boten in een mum van tijd zo goed als volgeboekt zijn en dat we met zo’n grote groep het water op gaan. Op alle boten vaart een ervaren schipper mee. Ook zijn er meerdere rubberboten op het water; deze worden bemand door wedstrijdleiders, die tegelijkertijd de boten een beetje extra bij zullen schijnen. Alle mensen die zich ’s nachts voor deze actie in zetten doen dit overigens geheel belangeloos. Na afloop biedt Brasserie De Houtrib uit Lelystad alle deelnemers warme soep en broodjes aan.

De bedoeling van deze actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Dat kan door zelf mee te zeilen en je vervolgens te laten sponsoren. Maar dat kan uiteraard ook door te doneren aan deze actie. De boten zitten zo goed als vol, maar doneren kan nog steeds, alle bijdragen zijn van harte welkom, ga hiervoor naar http://wintertijdchallenge.nl/challenge/middenin-de-nacht-zeilen-met-te…).

Landelijke actie
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het uiteindelijke doel is om de nacht dat de wintertijd ingaat de landelijke sportnacht voor Spieren voor Spieren te maken waar heel Nederland aan mee wil doen. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: