Wannes Van Laer met een vierde plek net naast het podium in Qingdao

Wannes Van LaerVan 14 tot en met 18 oktober zeilde de Belgische laser zeiler Wannes Van Laer de ISAF World Cup in Qingdao, China. Wannes kan terugblikken op een heel mooie wereldbeker ervaring in China. In een sterk bezette top 10 wordt hij er uiteindelijk 4de, nadat hij op de voorlaatste dag de Australiër Tom Burton (nummer 1 op de wereldranglijst) moet voor laten en zo zijn 3de plaats die hij het volledige event aanhield moest prijsgeven.

Vandaag werd nog de medaillerace gevaren in uiterst lichte zeilcondities met vrij veel golven, waar Wannes uiteindelijk 6de in werd. Met deze 4de plaats kan Van Laer terugblikken op een zeer geslaagde wereldbekermanche, dit is dan ook zijn beste prestatie in dit regelmatigheidscriterium ooit.

Korte reactie van Wannes:
"Ik was uiteraard wel wat ontgoocheld onmiddellijk na de medaillerace, maar dat gevoel werd snel vervangen door euforie. Ik mag zeker terugblikken op een geslaagde World Cup hier in Qingdao."

"Tijdens de medaillerace streed ik nog om een 3e plaats en die leek nog even binnen bereik, tot ik in het tweede kruisrak een kleine fout maakte en die heeft mij uiteindelijk de 3e plaats gekost. Op dit niveau worden de kleinste fouten onmiddellijk afgestraft."

"Dit resultaat geeft mij een enorme extra motivatie om minstens even hard te blijven trainen en het geeft mij ook het nodige vertrouwen naar de toekomst toe. Ik voel dat ik nog steeds progressie maak en dat mijn resultaten dan ook steeds constanter en beter worden."

Wat volgt er nu?
Zondag vlieg Wannes Van Laer terug naar België en daarna begint onmiddellijk een periode waar hij samen met mijn fysieke trainer, Grégoire Litt, een stevige basis zal leggen voor 2015. Eerst in Louvain-la-Neuve en later in november vervoegt hij Team Belgium tijdens hun jaarlijkse stage in Lanzarote.

De eerstvolgende wereldbekermanche waar ik Wannes Van laer aan deelneemt wordt hoogstwaarschijnlijk deze in Melbourne (8 tot 14 december).

Wannes lanceert binnenkort een crowdfunding campagne
Wannes Van Laer gaat binnenkort van start gaat met een crowdfunding initiatief, om zijn weg naar Rio zo ideaal mogelijk te kunnen laten verlopen. Wij van ClubRacer houden u op de hoogte wanneer deze crowdfunding campagne van start gaat.

Wannes Van Laer

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: