5de Almere Regatta 2015 op 9 en 10 mei

Almere RegattaHet was even puzzelen volgens de organisatie, maar de vijfde Almere Regatta 2015 wordt gehouden op 9 en 10 mei. Dit is 1 week na de Y-toren race en 2 weken voor de North Sea Regatta. Net als vorig jaar worden er wedstrijden gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en een aantal eenheidsklassen zoals bijv. J22, J80, Melges 24 en misschien nog een of twee andere klassen.

X-Yachts Holland Cup
Nieuw voor deze lustrumeditie is dat in samenwerking met X-Yachts Nederland ook de X-Yachts Holland Cup wordt gevaren. De gemeten X-Yachts (zg. Sport-klasse) worden ondergebracht in de ORC-klassen. Voor de zg. Family-klasse, die zonder spinnaker vaart, wordt een aparte langebaan uitgezet. Deze langebaanwedstrijd zal ook toegankelijk zijn voor ongemeten boten die dan een SW-rating (SW-klasse) krijgen toebedeeld.

De gekozen datum biedt de deelnemers in de ORC-klassen de mogelijkheid om als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap, welke gehouden wordt tijdens de North Sea Regatta, nog extra te trainen tijdens de Almere Regatta en Y-toren race en dan tijdig de boot over te varen naar Scheveningen.

www.almereregatta.nl
www.facebook.com/AlmereRegatta2014

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: