Franck Cammas en de Flying Phantom in Saint Malo

Tijdens het weekend van de start van de Route du Rhum heeft de 2010 winnaar Franck Cammas even het Phantom Sailing Team vervoegd voor een sessie met de Flying Phantom vanuit Saint Malo. Voor de Franse schipper was het een opportuniteit op de productie versie te testen.

Voor Franck Cammas was het meer dan een jaar geleden dat hij gevlogen had met de Flying Phantom sinds hij samen met het Groupama Sailing Team meegewerkt heeft aan het prototype.

We leren uit de video dat de evolutie de goede weg op gaat. De nieuwe foils in vergelijking met de prototypen zijn veel stabieler geworden in moderate sea condities. Frank heeft slechts enkele stal momenten gehad, de boot is relatief makkelijker geworden.

Frank Cammas zal naar verwachting volgend jaar met Team France de modified AC45 vliegen tijdens de America’s Cup World Series.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: