Vincent Willemart en Eric Van Campenhout winnen IRC overall prijs

AzawakhDe IRC overall prijs voor alle offshore wedstrijden luistert naar de naam IRC Jazz Trophy en deze telt niet alleen voor de zeilvaardigheid maar ook voor de inzet van bemanning en schipper. Het gemiddelde resultaat door de winnaar zegt genoeg: een gemiddelde van een zevende plek op 13 races in de top 10 boten in IRC Overall van 2014. Deze prestatie valt dit jaar te beurt aan de Belgische MC 34 Patton “Azawakh” van Vincent Willemart en Eric Van Campenhout.

De Azawakh had slechts een 0,5 punt voorsprong op de tweede, de J / 111 “British Soldier”.

De Azawakh won ook de Stradivarius Trophy voor het beste overzeese jacht in IRC Overall en de Alan Paul Trophy voor consistente hoge prestaties in IRC.

Vincent en Eric na hun seizoen op de Azawakh:
"Het seizoen 2014 is voor ons een dubbele uitdaging geweest, dit zowel voor de boot als voor de bemanning. De eerste uitdaging was het samensmelten van twee bemanningen. De concurrerende JPK jachten Rackham en Wasabi moesten samen met beide schippers een coherent geheel gaan vormen. Maar, zoals we bij ons plachten te zeggen, “de mayonaise heeft gepakt”. We zijn blij om te zeggen dat we deze uitdaging alvast overtuigend hebben waar gemaakt.

"De tweede uitdaging bestond uit het zeilen op een boot die werd verkozen tot Yacht of the Year door de RORC en UNCL voor het seizoen 2013. Ook dit hebben we tot een goed einde gebracht. We hebben het gevoel dat het niveau van het Azawakh team steeds is gestegen alhoewel we weten dat er nog steeds veel werk is en ruimte voor verbetering."

"Onze enige grote frustratie is eigenlijk vooral te wijten aan een seizoen met bijzonder lichte weer condities. De Azawakh heeft niet de kans gekregen om haar uitmuntende kwaliteiten bij harde wind te laten zien. Wél ironisch natuurlijk dat we tijdens onze laatste wedstrijd werden gedwongen om op te geven nadat het grootzeil scheurde bij een windvlaag van 60 knopen."

"We sluiten in ieder geval af met een voldaan gevoel en een boot die we beter kennen en nog meer respecteren. We kijken al vol verwachting uit naar het race seizoen van 2015."

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: