Zeilen met het mes op de tafel tijdens de Grevelingencup

GrevelingencupHet was stil in de week voorafgaand aan de Grevelingencup, die vorig weekend weer gezeild werd. Hoewel zaterdag al het J/80 Open Benelux Kampioenschap gevaren zou worden en zondag de strijd om de tweede wedstrijddag van de winterserie zou losbarsten. Langzaamaan werden de voorbereidingen getroffen en werd er gekeken naar wat er het weekend aangetroffen zou worden. De voorspelling was een flinke wind op zaterdag, maar een rustige bries op de zondag. Echter bleek op beide dagen van flinke wind genoten en hard gezeild te kunnen worden.

Een maand na de eerste start waren nu ook de verlate aanmelders binnen, wat het deelnemersveld compleet maakte en de competitie duidelijk. Opeens bleek die ene concurrent toch in de lijst te staan, en is het maar te hopen dat de in-de-eerste-wedstrijd-behaalde voorsprong kan blijven staan!

Vanuit Marina Port Zelande stroomde het Grevelingenmeer zich langzaam vol met de deelnemers. Waar men er al snel achter kwam: “Het is geen licht windje, we gaan echt hard!”. Dit had flink wat spektakel tot gevolg, onder andere bij de start, waar tientallen boten die om elkaar heen draaiden, elkaar weg loefden en met veel geschreeuw hun best deden om zo snel mogelijk de eerste meters te maken. Er werd hard gevaren. In no-time was het de tocht over de Grevelingen afgelegd en was het eerste schip alweer bij de finish, waarna de nabespreking kon aanvangen: de volgende keer nog beter!

In het Open Benelux Kampioenschap van de J80 was J’zus de grote aanvaller. Vorig jaar bereikten zij nog met goede resultaten een plek midden in het klassement, dit jaar planeerden zij naar de 2e plaats! Met hele goede prestaties gooiden ze met 11 punten hoge ogen in het kampioenschap. Maar helaas alleen niet hoog genoeg. Met 8 punten bleken de ‘usual suspects’ van de Joie de Vivre ook dit jaar de beste. Met een ‘slechtste’ race waarop ze op de derde plek belandde en daarnaast alleen 1e en 2e plekken, waren zij ook dit jaar de onbetwiste kampioen.

Grevelingencup

Met de tweede wedstrijddag op de teller zijn de tussenstanden hier te vinden, hierin zijn de uitslagen van deze wedstrijd verwerkt:

Toer klassen

Toer 1: Mrs. Jones van Jeroen Koopen
Toer 2: Oliver van J. Kuijpers Wentink
Toer 3: RAM RAM van T. van Wolde
Toer-S 1: Just Us van H. Woudenberg
Toer-S 2: Grijze plaag Martin Baas
Toer-S 3: Cuniek van Fred Cunes

ORC klassen

ORC 1: Intention van W. Schopman
ORC 2: Jantje Uut de Kachel van Jon Boer

Eenheidsklassen

First 31.7: Blauwe Knoop van W.P.M. Hermans
J80: J’zus van N.B. Elsink

Met deze presentaties zijn op een aantal plekken stuivers gewisseld, maar zien we ook veel bekende namen terugkomen. Des te meer motivatie voor de overige deelnemers om 14 december nogmaals de spreekwoordelijke messen mee te nemen en deze op tafel te deponeren.

Tekst: Wouter Kop
Foto's: Sportinbeeld.nu

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: