François Gabart wint de Route du Rhum in de IMOCA 60 klasse

François GabartOp vrijdag 14 november om 17u38 lokale tijd is François Gabart de finishlijn in Pointe a Pitre gekruist en wint hiermee met de boot MACIF de tiende Route du Rhum in de competitieve IMOCA 60 klasse. Met een gezeilde tijd van 12 dagen 4 uur en 38 minuten zet Gabart ook een nieuw IMOCA class record neer over de theoretische afstand van 3542 zeemijl.

François Gabart zeilde in werkelijkheid de afstand tussen Saint Malo en Gaudeloupe in 3963 zeemijl tegen een gemiddelde snelheid van 13,54 knopen. Sinds Cape Frehel zeilde hij aan de leiding achterna gezeten door Jeremie Beyou aan boord van de MAITRE COQ.

Gabart wordt ook de eerste schipper, sinds Michel Desjoyeaux in 2002, die zowel de Vendee Globe als Route du Rhum wint. Gabart is de eerste ooit die beide wedstrijden wint in de IMOCA 60 klasse.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: